Äntligen EGBL!

Lycka till Alviks DU18 som nu befinner sig i Litauen för att spela EGBL.

EYBL grundades 1998 men två år senare – år 2000 grundades ett nytt sportevenemang – European Girls Basketball League (EGBL). Under det första året deltog de bästa lagen från 6 länder i EGBL, de bästa flicklagen från Polen (Sokolov Podlaski UKS Olimp, Koszalin UKS 16), Vitryssland (Minsk Horizont), Litauen (BS Kaunas, BS Vilnius och BC Laisve), Estland (Tartu Taba – 89), Ryssland (Moskva Spartak) och från Lettland SS Ridzene och BC Kolibri båda från Riga deltog i den första säsongen EGBL. Under den 20:e säsongen deltar de bästa flicklagen från 21 länder – Finland, Sverige, Danmark, Estland, Litauen, Vitryssland, Nederländerna, Polen, Ukraina, Ryssland, Slovakien, Tjeckien, Kazahstan, Georgien, Grekland, Belgien, Bulgarien, Luxemburg, Italien, Norge och Lettland. Dessa 20 år har varit fantastisk för basketen.

“Äntligen får vi åka och spela EGBL. Tjejerna har sett framemot detta i över ett år och nu är det dags. Vi spelar först omgången i en stad vid namn Anykščiai, 1,5 h norr om Litauens huvudstad Vilnius. Känslan när man landade var fantastiskt och man hör ju hur tjejerna småpratar och ser framemot att börja spela. Vi bor på en jättefin idrottshotell vid namn Nykščio Namai som är vana att ha basketlag på läger och turneringar. Vägg i vägg med hotell ligger hallen där turneringen spelas – vi kommer att möta lag från Slovakien, Vitryssland, Lettland och Ukraina. Lite svårt att veta hur motståndet är men vi tror och hoppas få 5 tuffa och lärorika matcher. Att få vara i ett riktigt basketland och få uppleva en annan kultur är också något som vi ska ta med oss och njuta på denna resa – att ha kul på vägen är min ständiga drivkraft och något vi har pratat om inför resan och det ska vi verkligen ha oavsett hur det går i matcherna. “
– Zlatan Hadziresic Head Coach

U18 Schedule – egbl.eu© Genius Sports Group. All content responsibility of site administrator. Genius Sports Groupwww.egbl.eu

Rulla till toppen