USM HU19 OMGÅNG 1!

Från och med denna säsong heter alla åldersklasser USM i de svenska mästerskapen i basket. Tidigare hette de två yngsta åldersklasserna RM. Det handlar endast om paketeringen och inte om innehållet. De olika tävlingsbestämmelserna kvarstår.

I helgen är det dags för HU19 USM OMGÅNG 1. – Vi har alla väntat på att USM ska spelas sedan pandemin startade i mars 2020. Det här är ett jättelyft för alla spelare och coacher i dessa åldersgrupper, säger Olle Lundén, tävlingsansvarig på Svenska Basketbollförbundet.

Nytt för i år är att beteckningen RM tas bort och att det blir en och samma hemsida för alla åldersklasser.

– Ändringen gör det lättare för oss att paketera turneringen, vi får en hemsida istället för två och det blir enklare för spelare, föräldrar och föreningar att kommunicera kring turneringen, säger Johannes Wohlert, kommunikationsansvarig Svenska Basketbollförbundet.

Innehållsmässigt är det dock ingen skillnad från tidigare år, tävlingsbestämmelserna är fortsatt annorlunda i de yngre klasserna där föreningar kan anmäla flera lag i samma åldersklass och tävlingsformen ska premiera fler matcher för alla.

I samband med namnbytet lanserar Svenska Basketbollförbundet även en ny grafisk profil för USM som ska höja upplevelsen. T-shirts som ”matchens lirare” och ”omgångens lirare” finns kvar men standardiseras så att alla arrangörer använder sig av den officiella grafiska profilen.

Årets Final Four spelas den 13-15 maj 2022 i Fyrishov i Uppsala och arrangeras i samarbete med KFUM Uppsala Basket och Destination Uppsala.

USM administreras av Westra Basketdistriktsförbundet under ledning av Michael Malm på uppdrag av Svenska Basketbollförbundet.

Den nya hemsidan för USM hittar du här.

“Roligt med första omgången av USM, väldigt kul att det är hemma i Åkeshov också. Vi har fått en tuff lottning, det kommer att krävas hårt jobb och slit för att vinna. Roligt är att vi har spelare från 3 olika lag inom Alvik Basket. Det är spelare från herrlaget, utvecklingslaget och HU19. Vi ser framemot hög fart och energi.” – Johan Andersson Head Coach

Rulla till toppen