Janel McCarville tar över som headcoach i Alvik Basket

Alvik Basket är överens med Janel McCarville om att hon tar över som headcoach efter Fotios Ioannidis som lämnar sitt uppdrag efter nästan fyra år i klubben.

– Fotios har varit en starkt bidragande faktor till damlagets framgångar de senaste åren med ett guld i Svenska Cupen och ett SM-silver ifjol, men vi känner att det är dags att gå skilda vägar säger Camilla Altéus, klubbchef i Alvik Basket. Att Janel McCarville tar över som huvudtränare känns oerhört spännande, fortsätter Camilla. Janel McCarvilles framgångar som spelare saknar motstycke i Svensk Basket och att hon nu tar nya steg i sin coachkarriär är helt i linje med Alvik Baskets vision att vara ett växthus för såväl ledare som spelare. Med Janel som headcoach får laget inte bara en taktiker, utan också någon som är oerhört skicklig på att lära ut spelets detaljer.

Efter att ha dominerat collegebasketen valdes Janel McCarville som nummer 1 i WNBA- draftens första omgång 2005. Med ett WNBA- och Euroleagueguld i bagaget hamnade Janel i Sverige 2017 efter många år som proffs i Europa.

– Sedan jag kom till Alvik säsongen 2018/2019 har jag parallellt med uppdraget som spelare även coachat och gått tränarutbildning, berättar McCarville. Den här säsongen har jag varit assisterande i både damlaget och Alviks herrlag i division 1. Jag känner mig redo att ta över som headcoach och ser fram emot mitt nya uppdrag, fortsätter Janel.

I samband med att Fotios Ioannidis lämnar klubben, tar även assisterande coach Keyvan Khazravi ett steg tillbaka.

För mer information, kontakta:
Camilla Altéus, klubbchef Alvik Basket
Mobil: 070 – 444 6420 E-post: camilla@alvikbasket.nu

Rulla till toppen