Vinst i premiärmatchen för Janel McCarville!

Alvik var det dominerande laget i Åkeshovshallen. Alvik vann med 85 – 72 och det var premiär för Janel McCarville som head coach. 

Nu var det dags för SBL Dams mest meriterade spelare att gå över till en head coach roll och därmed var det Janel McCarvilles första ligamatch som huvudtränare. Det var en nervös Janel men som fort visade sig bli varm i kläderna och såg ut att stortrivas i sin nya roll, det skulle visa sig gå bra för Alviks damlag, men Borås Basket bjöd på bra mot stånd. Det blev en jämn första period. Paula Juhlin satte en snabb fin trea, en spännande första period slutade 19 lika.

Bäst i Borås i första halvlek och hela matchen var RJ Wade som var stark under offensiv korg. Det sista som hände innan halvtid var att Hailey Leidel satte en trea. 45 – 40 i halvtid.

“Kul med match igen och att vi avslutar det här året med en vinst. Jag tycker vi gör en stabil insats och kontrollerar stora delar av matchen. Vi gör en bättre tredje period vilket vi hade pratat om, många matcher har vi haft en alldeles för lång dipp där. Jag tycker laget kändes hungrigt och med bra energi! En viktig vinst för oss som lag och med Janels första match som Headcoach. Nu har vi några dagar ledigt innan vi startar nästa del av säsongen och nytt år. En nystart på många vis som vi som lag ser fram emot!” – Anna Stern 

I den tredje perioden märker man att Alvik har mer rutin i laget än Borås, och vi ökar på vår ledning till 10 poäng. Alviks damer visade prov på bra skytte och fördelade bollen bra. Inför den sista perioden så var resultatet 67 – 56.

“Det kändes skönt med en vinst. Känslan i laget är bra och matchen var lite av en nystart i laget med Janel som coach. Det kommer ta tid att få till alla detaljer men jag ser fram emot andra halvan av säsongen.” – Elin Ljunggren 

Borås kämpade väl. Bortalaget försökte komma närmare, men kunde aldrig riktigt hota Alvik, som höll en stabil ledning ända till slutet. Vi säger ett extra stort grattis till Olivia Harm. Olivia gjorde en grym insats och visade på ett moget spel. 10 poäng på cirka 16 minuters spel, bra jobbat Olivia! Janel McCarville kunde inkassera sin första seger som head coach, ett skönt avslut på 2021 och även en fin början på något spännande som vi kommer få följa i vår!

“Very happy with how well the team performed before our New Year break. Ended the year with an exciting and well played game with such a quick turn around. Will be excited to see our progress in 2022!” – Janel McCarville 

Alvik Basket – Borås Basket 85 – 72 (19-19, 26-21, 22-16, 18-16)

Poänggörare Alvik Basket

Elin Ljunggren 21
Hailey Leidel 13
Dara Taylor 12
Olivia Harm 10
Mikaela Gustafsson 10
Paula Juhlin 9
Hanna Käll 8
Tea Milardovic 2
Anna Stern 0
Frida Lundquist 0

Poänggörare Borås Basket

Rodjanae Wade 26
Paige Cannon 16
Anna Golob (C) 15
Brooke Johnson 5
Linn Larsson 4
Emma Häger 3
Maja Erixon 3
Estelle Centerstam 0
Elin Hansson 0
Madelene Kristensson 0

Rulla till toppen