Match hemma i borgen efter juluppehållet!

Första matchen efter jul och nyårs uppehållet för Alviks herrlag och de bjöd på riktigt bra basket. Motståndarna Sloga från Uppsala hade lika många spelade matcher som Alvik men däremot två fler vinster. Sloga är ett fysiskt lag med både längd och tyngd medans Alvik är ett väldigt kvickt och snabbt lag vilket skulle komma att vara nyckeln till söndagens match. 

I första perioden gick Alvik in som lag med hög intensitet och bra lagspel som fick hela publiken i Åkeshov och supportrar hemma i soffan att jubla. Alvik stack ifrån redan från start genom flera skolboksexempel på fina passar och avslut. Alvik hade även ett riktigt sänk med höga skottprocent vilket resulterade i ledning på nio poäng efter första perioden med 31-22 till Alvik. 

I andra perioden satt inte lika många bollar på skotten när Slogas försvar blev allt tuffare men Alviks försvar blev detsamma på andra sidan av planen. En spelare från Alvik som bidrog till riktigt tufft försvar genom andra perioden och resten av matchen var Ayman Hussein som totalt gjorde 13 poäng och 4 assists under matchen. Anfallsmässigt fortsatte spelare som Jonas Rusom och William Hamzehnejad stänka i treor här och där vilket fick Alvik att leda i halvtid med 55-43.

Efter halvtid i tredje perioden verkade båda lagen lite trötta då det var den minst poäng fyllda perioden under matchen från båda sidorna. Någon som däremot verkade pigg genom hela matchen var Dragan Damjanovic i Sloga som fortsatte att leverera poäng till laget, totalt gjorde han hela 42 poäng under matchen. Alvik förlorade tredje perioden med ett poäng men var fortfarande i ledning med 11 poäng inför fjärde med 71-60.

I fjärde och sista perioden fortsatte kaptenen Eskil Levin att mata poäng till laget som han hade gjort under hela matchen. Flera fina spel bjöds av Alvik där alla var inblandade. Alvik gjorde ytterligare 24 poäng mot Slogas 21 i fjärde perioden vilket resulterade i en stark vinst av Alvik med det totala resultatet 95-81.

Alviks herrlag gjorde en riktigt bra match som återkomst efter jul och nyårs uppehållet mot Sloga. Sloga hade storlek och styrka men Alviks tuffa försvar och snabba uppspel kunde inte Sloga hinna med genom hela matchen. Alvik hade även en riktigt högprocentig start och genom resten av matchen från alla spelare där en av de spelarna var kaptenen Eskil Levin som gjorde en väldigt stark insats med totalt 24 poäng och 4 assists. Detta hade Eskil Levin att säga efter vinsten:

“Roligt att få vara tillbaka efter jul och nyårs uppehållet. Efter en bra vecka med träningar och hjälp från läktaren idag så lyckades vi plocka hem en viktigt vinst och klättra i tabellen.”

Nästa hemmamatch för herrlaget är den 6 februari klockan 17:00 mot Tureberg Basket. Däremot är nästa match derby hos Blackeberg Basket i Grimsta Sporthall den 15 januari klockan 14:45. Var där och heja Alviks herrlag till ännu fler vinster, men glöm även inte bort restriktionerna. 

Ses där!

Rulla till toppen