Alvik tog emot Ladies i borgen

Alvik startar starkt med bra försvar och snabbt spel i anfall. Ljunggren och Julin sätter tonen för Alvik under de sex första minuterna av matchen tillsammans gör dom 15 poäng och Alvik i ledning med 21–7. Visby har det väldigt tufft att komma igenom Alviks otroligt tighta försvar. När bytena börjar komma märks det av då fokuset i anfall inte är detsamma och man slänger bort en del bollar. Detta är dock bara kortvarigt och Alvikstjejerna på planen spelar upp sig och med två minuter kvar leder Alvik med 24–11. Alvik fortsätter sitt fina höga tempo och går till paus med 28–13 där Mikaela Gustafsson avslutar starkt med 5 poäng på 5 minuter och är 100% på skotten. Alvik har också 11 assists under första perioden. 

Alvik kliver in i andra perioden i samma anda som man avslutar den första och svingar bollen väldigt bra och i rätt tillfälle. Sedan händer något och Visby höjer tempot och steppar upp i försvaret. Det stressar Alvik och avsluten vill sig inte. Dara Taylor gör en bra start på perioden med 7 poäng. En anledning till att Alvik lyckats så bra hittills är assistsen men också att man är överlägsna på returerna så här långt in i matchen leder man med 18–9. Andra perioden blir helt jämn fram tills det är 3 minuter kvar att spela. Sedan kommer en del enkla misstag från Alviks sida som gör att Visby kan komma ikapp Alviks ledning till endast 10 poäng och coach Janel tar timeout. Efter timeouten vill det sig ändå inte och Visby trycker på. Vi går till halvtidsvila med 42–41 och Visby avslutar perioden med en 16–0 run. Periodens siffror skrivs till 13–29. 

Efter paus hoppas vi alla på att få se det fina spel Alvik hade i första perioden men tyvärr fortsätter Visby att trycka på och drar fouls vilket också är en stor anledning till att dom är i ledning. Efter 4 spelade minuter har Visbys ledning ökat till 43–49. Nu steppar Leidel upp i försvar och visar sitt fina spelsinne, tyvärr hjälper inte det så mycket då man fortsätter att missa sina försök. Inget skönspel från något av lagen i den tredje perioden. Kan det vara julvilan som sätter sina spår? Vi hoppas fortfarande att Alvik kan hitta tillbaka till första periodens otroligt fina spel. Där får vi se vad laget kan när dom spelar som bäst. Då kan Alvik nog slå alla lag i serien. 

Med fyra minuter kvar har Leidel satt 5 snabba och ställningen är 48–49. Tyvärr fortsätter misstagen att komma och Visby går upp i en ledning med 48–56. Perioden avslutas 56–62. 

Återigen startar Alvik perioden bra och ett underläge med 6 poäng kan man lätt ta igen i basket. Tyvärr fortsätter man foula i lägen som ger straffkast och inget går Alviks väg. Leidel drar på sig sin andra osportsliga och får lämna planen när det är 7 minuter kvar av perioden. Vi får tyvärr inte se Alvik på det sättet som de startade matchen men man slutar aldrig kämpa, Stern och Lundkvist gör en lyckad dubbling som leder till en steal och en foul för Visby och vi hoppas på att Alvik ska komma i kapp nu, i det här läget är underläget 10 poäng och det är 4.30 kvar av den sista perioden. Det känns hela tiden som att man ska ta ikapp och vända men tyvärr sätter Visby en trea, drar en offensiv fouls samt en turnover för Alvik och det leder till ytterligare poäng bakåt. 

Alvik kämpar och försöker komma ikapp men Visby visar verkligen att man vill fortsätta ligga trea i tabellen. Alvik slutar på 35 returer och Visby kommer upp i 44. Dom 11 assists man hade i första perioden blir bara 8 till under resten av matchen. Matchen slutar 69–84 och vi säger grattis till Visby.

Coach McCarville ser ändå första perioden som otroligt positiv då laget visar att man verkligen har en hög nivå. Hon påpekar också att konditionen behöver bli bättre men också att Visby gör det som krävs för att vinna och att dom ska ha all cred. Laget kommer jobba på under veckan för att förbereda sig för den kommande matchen som spelas borta, mot Luleå på lördag. 

/Sofie Lagumdzija

Statistik Alvik:

E Ljunggren – 15 poäng, 8 returer och 3 assists

D Taylor – 13 poäng, 6 returer och 7 assists

H Leidel – 12 poäng, 9 returer och 3 steals 

P Julin – 11 poäng

M Gustavsson – 9 poäng

H Käll – 6 poäng

A Stern – 3 poäng, 3 assists

Statistik Visby

J Kelliher – 24 poäng, 13 returer och 3 assists 

D Wingate – 19 poäng, 3 assists och 3 steals

R Motta – 15 poäng, 5 assists och 2 steals 

A Harrison – 12 poäng, 5 returer, 5 assists och 3 steals 

Rulla till toppen