Herrlaget reser till Lidingö

Ja, herrarna har inte en lika lång resa som damerna men det är ändå en bortamatch. Alvik åker ner till Hersbyhallen för att möta Lidingö, serieledarna, på söndag klockan 18.45. I matchen mot Blackeberg följde man inte sin plan om snabbt spel så som tänkt sig. 

Coach Johan belyser vikten av det snabba spelet även i den här matchen, då Alvik är väldigt svårstoppade när dom trycket upp tempot. Det kommer också bli viktigt att kontrollera 3-sekundersområdet i den här matchen då Lidingö är ett brett lag med många spelare som är ett hot.  

Johan avslutar med att säga: 

” Nyckeln blir att ta hand om tempot i matchen, använda alla positioner i matchen och ta hand om bollen. Vi behöver givetvis stoppa bollen i korgen, det gjorde vi inte mot Blackeberg trots bra lägen.” 

Vi kan bara hålla med honom, i de sekvenser då herrlaget höjde tempot mot Blackeberg hade dom svårt att hänga med och Alvik kom till relativt enkla avslut. Dom har hittat en fungerande koncept, nu behöver man bara göra lite mer av det. 

/Sofie Lagumdzija

Har ni inte möjlighet att åka ner och se matchen kan ni se den på solidsport. HÄR.

Att streama hela säsongen kostar 89kr 

Rulla till toppen