Herrlaget vinner mot serieledande Lidingö.

Alvik mötte serieledarna i Hersbyhallen på söndagskvällen. Alvik startar matchen aggressivt i försvaret och spelar ett snabbt anfallsspel, något Lidingö inte verkar helt förberedda på. Det tuffa och aggressiva försvaret tvingar Lidingö till en del turnovers, vilket ger Alvik bra lägen som man tyvärr inte tar vara på. Inledningen på matchen blir jämn och efter 4 spelade minuter leder Lidingö med 6–5. Jonas Rusom startar med 5 poäng men drar på sig två snabba fouls. Som tur är låter coach Johan honom vara kvar på planen då har skapar ett ”and one” läge som ger ställningen 10–10 med 4 minuter kvar. Fortfarande jämnt alltså. Alvik gör ett starkt jobb på returerna och skapar sig många extralägen som man tyvärr inte förvaltar på bästa sätt. Lidingö gör ett litet ryck och tar ledning med 15–10 med 3 minuter kvar. Sermed Hasan som är tillbaka från skada kommer in och visar upp sig. Han går av efter första perioden med 6 poäng på 3 minuter. Ställningen efter första perioden är 21–16 efter lite slarv från Alvik. 

I den andra perioden är det Lidingö som startar starkast genom att höja tempot. Dom gör det Alvik vill göra, ta bollen och sätta fart för att skapa bra lägen. Efter 1.30 har Lidingö dragit ifrån till 27–16 och coach Johan tar timeout. Efter timeouten kommer Lidingö ut i zon vilket ger Alvik mer tid att skjuta. Det tar Eskil Levin vara på och sätter en trea. Med 5 minuter spelade är ställningen 33–19. Herrlaget kämpar på bra och steppar upp i försvaret och snor en del bollar och är på returerna. Det hjälper tyvärr inte när man slänger bort alldeles för många bollar. Coach Johan tar en andra timeout för att försöka rätta till spelet. Alviks spel bli bättre och man klättrar sakta ikapp och får i några treor och får med sig ett par straffkast. Med en minut kvar är ställningen 41–30 och Lidingö tvingas till timeout. Då fixar Rusom 3 straffkast till Alvik och har chans att knappa in ytterligare. 41–32 med 15 sekunder kvar. Lidingö kastar bort bollen och Alvik får en chans till att knappa in ytterligare, vilket man gör genom Jonas Rusom. Halvtidsvila och ställningen är 41–34. 

Jonas Rusom fortsätter att vara het och gör sina sjuttonde poäng. Samtidigt sätter Alvik press i försvar och tvingar Lidingö till turnovers. Här märks det tydligt att läget i matchen skiftat då Hussein tar en steal som leder till två poäng. Lidingö tar dåliga avslut och ställningen är nu 43–40 efter 3 spelade minuter. Då sätter Jonas Rusom en layup och blir foulad, ett bonuskast som han sätter. DET ÄR LIKA 43–43. Tredje perioden startar precis så som Alvik vill. Jonas Rusom sätter en trea och ledning ALVIK 45-46. Hela laget är på gång och man jobbar tillsammans och spelar väldigt fin basket. Lidingö visar varför man ligger etta i serien och håller sig kvar. Dom vägrar låta Alvik dra ifrån. Det är fortfarande jämnt och med två minuter kvar leder Lidingö med 4 poäng (57–53). Alvik vägrar ge sig och alla spelare offrar sig för laget, det är underbart att se. Eskil Levin fortsätter att leverera och gör 5 snabba poäng och ser till att Alvik är i ledning med 57–59 inför sista perioden. 

Alvik fortsätter trycka upp tempot och stressa Lidingö, man kämpar på varenda boll och ger verkligen serieledande Lidingö en match. Det lönar sig och vi får till och med se en matchdunk. Vi har ledning 57–63 med 3 spelade minuter. Lidingö sätter upp en zonpress i försvar vilket gör att herrlaget måste nöja sig med trepoängsskottet som tyvärr inte går i. De första 5 minuterna blir poängsnåla och inte den finaste basketen. Alvik leder fortfarande med 61–63. Ställningen är 4–4 efter 6 spelade minuter. Då sätter Hussein en otroligt viktig trea för Alvik. Lidingö svarar med en trea och ställningen i perioden är 7–7(64–66). Lagen byter poäng med varandra och med 2.30 kvar av matchen tar Lidingö ledningen med en trea till ställningen 69–68. Precis när Alvik tror att dom kopplat ett grepp och gått upp i ledning, 72–69, sätter Lidingö en trea. Matchen är återigen helt jämn. Med 30 sekunder kvar leder Lidingö med 2 och Alvik har inkast. Lidingö foular Hussein som får tre straffkast. HAN SÄTTER ALLA TRE, 74-75. Vilken match. ALVIK VINNER. Man visar att när man följer gameplan är man otroligt starka.

/Sofie Lagumdzija

För Alvik: 

Jonas Rusom – 23 poäng, 5 returer och 4 assists.

Ayman Hussein – 21 poäng och 4 steals

Eskil Levin – 14 poäng

Sermed Hasan – 14 poäng, 4 returer och 3 steals

För Lidingö: 

T. Göransson – 21 poäng och 3 assists

J. Sundqvist – 14 poäng

A. Petrovic – 12 poäng, 10 returer

A. Leth – 8 poäng och 5 assits 

Rulla till toppen