Susanne Lysholm – Ny assisterande coach i Alviks Damlag.

Susanne Lysholm har en gedigen basketbollbakgrund både som spelare i Södertälje BBKs ungdoms- och seniorverksamhet och senare som coach i Alvik Basket. Hon har gjort 65 matcher i Basketligan, fd Elitserien, för SBBK.  Civilt arbetar Susanne på Cirkle-K med marknads- kommunikations- och varumärkesfrågor. 


I Sussi har vi fått ett perfekt stöd till Janel i rollen som assisterande coach. De har coachat flickor -04 tillsammans tidigare, vilket fungerade väl. Sussis styrkor är kommunikation och ett motiverande ledarskap. Det blir ett perfekt komplement till Janel som dessutom, i bakgrunden, har stöd i scouting m.m. av Alviks tränare för Basketettalagen, säger Lena Wallin Kantzy, sportchef i Alvik Basket.

”Jag är otroligt glad och stolt över möjligheten att få assistera head coach Janel McCarville! Basket är min passion så länge jag kan minnas och att få vara en del av Alviks fantastiska damlag är en ynnest! Janel och jag har coachat 3 år ihop tidigare i Alvik så vi känner varandra väl och  vi funkar bra ihop! Jag har själv spelat på elitnivå i Södertälje BBK, och även om det var ett tag sedan så vet jag vet vad som krävs. Det jag kommer bidra med är att se till att allt funkar runt omkring både på träning och match, se till att yngre spelare tas om hand och hjälpa till att skapa en positiv känsla i laget. Helt enkelt se till att Janel kan fokusera på det hon är bäst på, att coacha och leda laget!” – Susanne Lysholm

Rulla till toppen