ALVIK BASKETS UNGDOMSLAG DOMINERAR I UNGDOMS SM!

Samtliga sex ungdomslag – både flickor och pojkar mellan 15 och 17 år ( U15-U17) tog sig vidare under helgens USM-matcher som arrangerades på 18 platser runt om i Sverige. Av totalt 107 lag vann Alviks alla sex ungdomslag alla sina matcher, blev gruppettor och är nu klara för USM omgång fyra som avgörs i mars. Den slutliga SM-gången “Final Four” kommer att avgöras i maj i Uppsala.
 

Vår vision är att vara Nordens ledande Växthus inom basket och helgens resultat är ett kvitto på att vi verkligen är på rätt väg. Alvik Basket är stolta och imponerade över våra fantastiska ungdomar och coacher som vinner sina USM-grupper. Det ligger bakom ett stort engagemang, många timmars träning och mycket glädje.

Några kommentarer från endel av coacherna från helgens USM.

”Jag är glad över att vi är vidare till omgång 4, alla spelare fick speltid och bidrog. Vi fick slita väldigt hårt på söndagen mot ett mycket bra Sollentuna. Nu ser vi framemot Elite 8 i mars”
– Johan Andersson HU17 


“Vi spelar med 8 spelare då resten av laget (5 spelare: var sjuka/skadade/karantän).
Första matchen mot tuffa Fryshuset (som vi redan har slagit i omgång 1) börjar bra för vår del. Vi får de skott vi vill ha men de går inte i, ledning för Fryshuset med 19-10 efter första perioden. Vi jobbar ikapp oss och förbi med 1 poäng till halvtidsvilan. Tredje perioden är väldigt jämn. I mitten av fjärde perioden drar vi ifrån till 7 poängsledning men Fryshuset kommer ikapp och förbi, här märks det tydligt avsaknaden av vissa spelare, men vi lyckas sätta ihop ett spel med 4 sekunder kvar som ger oss två straffkast och chans att vinna matchen om vi sätter båda. Alice Curman a.k.a ”ice in my veins” a.k.a ”cold-blooded” sätter 2 straffkast till vinst 48-47!
Andra matchen mot Norrort är på pappret lättaste match under helgen, men Norrort bjuder upp till kamp men stärkta av insatsen mot Fryshuset vinner vi rätt stabilt 58-41. Helgens sista match var gruppfinal mot hemmalaget Onsala. Man märker ju redan på frukosten att tjejerna vill spela sin bästa basket denna morgon och de gör ingen besviken heller. Vi visar på fantastiskt försvar mot Onsala och matchen är avgjord redan i halvtid, 34-12. Slutresultatet blir: 56-33.
En fantastiskt prestation och mycket bra helg av denna grupp som knappt tränar ihop – stor eloge till alla tjejer som var med i helgen och de som var hemma och hejade på över internet.” 
– Zlatan Hadziresic DU17 

“I Trelleborg lyckades HU15 ta sig vidare till omgång 4 i USM efter tre övertygande segrar. 11 av truppens 24 killar var på plats och bidrog i matcherna med både skönspel i anfall och slit i försvaret. Nu går vi tillbaka till ”tränings-mode” och fortsätter att utveckla spelet inför nästa omgång!”
– Håkan Folin HU15 

Då var omgång 3 färdigspelad. En lyckad helg för DU16 med 2 matcher och 2 vinster. Första matchen spelades mot ett Malbas som var tvunget att vinna för att ha möjlighet att gå vidare. Starten var lite trevande men i andra halvlek gjorde vi ett ordentligt ryck och vann matchen med 82-41. Matchens lirare blev Hanna Jolinder. Med bara 3 timmars vila väntade en gruppfinal mot hemmalaget Skuru. I den här matchen så trampade vi gasen i botten direkt och ledde matchen med 49-16 i halvlek. Slutresultatet blev 83-34. Matchens lirare blev Ebba Bergegårdh. Sammanfattningsvis så bidrog alla 14 tjejerna med en härlig inställning och riktigt fin basket. Omgångens spelare blev Hanna Jolinder. Vi ser fram emot nästa omgång i mars.”
– Lasse Jacobsson DU16

GO ALVIK!!

Rulla till toppen