Lycka till Alviks DU17 som nu befinner sig i Riga för att spela EGBL.

Lycka till Alviks DU17 som nu befinner sig i Riga, Lettland för att spela EGBL. 

EYBL grundades 1998 men två år senare – år 2000 grundades ett nytt sportevenemang – European Girls Basketball League (EGBL). Under det första året deltog de bästa lagen från 6 länder i EGBL, de bästa flicklagen från Polen (Sokolov Podlaski UKS Olimp, Koszalin UKS 16), Vitryssland (Minsk Horizont), Litauen (BS Kaunas, BS Vilnius och BC Laisve), Estland (Tartu Taba – 89), Ryssland (Moskva Spartak) och från Lettland SS Ridzene och BC Kolibri båda från Riga deltog i den första säsongen EGBL. Under den 20:e säsongen deltar de bästa flicklagen från 21 länder – Finland, Sverige, Danmark, Estland, Litauen, Vitryssland, Nederländerna, Polen, Ukraina, Ryssland, Slovakien, Tjeckien, Kazahstan, Georgien, Grekland, Belgien, Bulgarien, Luxemburg, Italien, Norge och Lettland. Dessa 20 år har varit fantastisk för basketen.

“Omgång 2 av årets EGBL går i Riga, Lettland. Vi åker dit stärkta av förra helgens bra spel i U17SM med hopp om bra matcher och goda prestationer. I gruppen möter vi ett lag från Slovakien och två lag från Lettland. Vi vet vad som väntar oss: tufft motstånd med väldigt mycket fysiskt spel – stämningen är på topp och tjejerna är förväntansfulla.” – Zlatan Hadziresic Head Coach

Rulla till toppen