Damlaget vinner övertygande mot Södertälje.

Matchens inledande minuter är i rätt lågt tempo, vilket passar Alvik bra då man kan känna in spelet på ett bra sätt. Man tar några steals och får i rätt enkla poäng. I matchens sjätte minut sätter Elin Ljunggren en trea och tvingar Södertäljes coach att ta timeout. Ledning Alvik, 7–13. Just Ljunggren är otroligt het i första perioden med 12 poäng. Första perioden slutar 16–21 och Alvik spelar riktigt bra, men det finns absolut mer att ge. Det har vi sett från det här laget tidigare under säsongen.

Alvik startar andra perioden i ett högre tempo vilket ger resultat och går ifrån till en ledning med 9 poäng. Anmärkningsvärt är att Alvik inte foulat en enda gång förrän det gått tre minuter av andra perioden. Södertälje steppar upp i försvaret och gör en liten comeback men det blir aldrig farligt då Alvik igen kan gå ifrån till en ledning med 9 poäng. Elin Ljunggren är GALEN och har efter 15 spelade minuter gjort 21 poäng! Södertälje kämpar på och försöker komma i kapp men Alvik har bestämt sig att NEJ, den här matchen är vår. Damlaget fortsätter att spela väldigt fin basket med bra rörelse i anfall. Perioden slutar med rörig basket och trötta spelare, vilket ger oss halvtidsresultatet 37–47. 

Så här långt är Janel väldigt nöjd med den basket man visat upp. I halvtid bestämmer sig laget för att tredje perioden inte ska vara en spökperiod som det tidigare tenderat att vara.

Och vilken tredje period man gör. Den startar böljande och inget av lagen kopplat greppet. Det är fortsatt Elin Ljunggren som har taktpinnen i Alvik och man letar lägen för henne i varje anfall. Det skapar fortsatt problem för Södertälje och visar sig vara ett smart drag från coach Janel.  Alvik spelar bra försvar vilket gör Södertälje stillastående i anfall. Dom gör sina första poäng för perioden efter fyra spelade minuter! Det är galet bra försvar. Sedan är det Dara Taylor som tar över och sätter tunga skott och ger Alvik en ledning med 42–59 med fyra minuter kvar av perioden. Alvik fortsätter att spela otroligt inspirerat och med bra rörelse. I periodens slutskede spelar man ut Södertälje totalt i och leder med 45–73. Perioden vinner man med 26–8! En helt otrolig insats av Alvik. 

Damlaget startar sista perioden precis som man avslutade den tredje vilket tvingar Södertälje till en snabb timeout, redan efter 1 spelad minut. Södertälje kommer in och gör ett bättre jobb offensivt och har efter 4 minuter gjort fler poäng än man gjorde under hela tredje perioden. Alvik vädrar stormen och fortsätter spela otroligt bra basket offensivt. Ida Andersson i Södertälje har en otrolig match och sätter treor på löpande band, 6 treor sätter hon. Alvik har många som bidrar på olika sätt i den här matchen och vinner verkligen som ett lag. Elin Ljunggren bär laget med 29 poäng och 5 assists, Dara Taylor är en spelfördelare av rang med 11 assists och 18 poäng. Paula Juhlin drar ner 9 returer och bidrar med 13poäng med skyhög procent. Hailey Leidel bidrar även hon med 19 fina poäng. Det är också väldigt roligt att se planens yngste spelare, Hanna Jolinder född -06, presentera sig och göra två poäng. Coach Janel är otroligt nöjd och glad över lagets insats och ger spelarna all cred för vinsten och jobbet man gör. 

Ni som inte såg matchen, har verkligen missat något. Se till att ni inte missar nästa match som är på onsdag mot EOS. 

/Sofie Lagumdzija

För Alvik: 

Elin Ljunggren – 29 poäng, 5assists och 4 returer

Hailey Leidel – 19 poäng, 4 returer

Dara Taylor – 18 poäng, 11 assists, 5 returer

Paula Juhlin – 13 poäng, 9 returer

Hanna Käll – 5 poäng, 5 returer och 4 assists

Frida Lundqvist – 4 poäng

Anna Stern – 3 poäng 

Hanna Jolinder – 2 poäng

Olivia Harm – 2 poäng

För Södertälje: 

I.Andersson – 19 poäng

C. Molina – 13 poäng

K. Arsenic – 11 poäng

E. Åström – 10 poäng

M. Claesson – 9 poäng

E. Noyan – 8 poäng 

K. Lundquist – 2 poäng

Rulla till toppen