Det gick inte hela vägen den här kvällen

Matchen startar i ett högt tempo med hårt försvar från båda lagen. Det blir en jämn period med mycket fint spel från båda håll. Vilken skillnad det är att se matchen live, ljudet från coacherna och publiken. Varje sekvens i matchen är så mycket coolare att se på plats. Alvik tar många returer men har lite svårt att förvalta de extra lägen man får genom det hårda jobbet. Med två-tre minuter kvar av första perioden är ställningen 14–15. Jonas Rusom har en bra första period med 7 poäng. Matchen går lite mer Turebergs väg och perioden slutar med att Tureberg dragit ifrån lite men Alvik avslutar perioden med en buzzer-tvåa och vi går till paus med 19–22. 

Andra perioden fortsätter på samma sätt. Det är jämnt, Tureberg pressar i försvar men det ger inte mycket då Alvik bryter den lätt. Alvik spelar fint i anfallet men har lite otur med bollar som rullar ut. Som tur är, är det samma för Tureberg. Med 4 spelade minuter har Tureberg kopplat ett litet grepp och ställningen är 21–28. När Tureberg gör 21–30 tar coach Johan timeout. Här hör vi Alexander peppa på grabbarna och säga ”vad gör vi? Vi är bättre än dem, kom igen nu!!!”. Direkt går Alvik in och Hussein sätter sin tredje trea för matchen. Genom otroligt försvar tvingar man Tureberg till en turnover. Hussein tar en steal och gör två enkla poäng. Tyvärr går inte skotten Alviks väg vilket gör att man inte kommer närmre under den andra perioden. Den slutar med ställningen 29–40. 

I tredje perioden byter laget poäng med varandra under en lång sekvens. Jonas Rusom har en galen match och det verkar inte som att han kan missa. Perioden fortsätter med att laget byter poäng med varandra och man går till paus med ställningen 52–60. Alvik har krupit lite närmre, 8 poäng kan man ta in på en period. 

Jonas Rusom fortsätter att leverera i fjärde perioden. Han sätter allt och är glödhet. Tyvärr blir Ayman Hussein skadad och kan inte fullfölja matchen vilket är ett tufft avbrott för Alvik poängmässigt. Efter fyra spelade minuter har herrlaget spelat sig tillbaka och man ligger nu bara under med fem poäng. Hoppet lever fortfarande. Det här är en match som spelas i högt tempo. Tyvärr kommer inte Alvik närmre. Några misstag, bollar ut och domslut emot sig gör att Tureberg får ett litet grepp som håller hela matchen ut. Slutsiffrorna blir 69–77 till Tureberg. 

Coach Johan säger efter matchen att han överlag är nöjd men att man har problem med Turebergs zonförsvar som skapar problem för oss i anfall. Grabbarna var väl förberedda på att Turebergs Gustav Moberg skulle var nyckeln för dem och gjorde ett bra jobb på honom. Dock hade Tureberg många spelare involverade vilket gjorde att vi var tvungna att jobba hårt för våra stops. 

/Sofie Lagumdzija

Nästa match spelas borta mot Åkersberga nu på söndag kl 16.00. Se matchen HÄR!

För Alvik:

Jonas Rusom – 32 poäng, 7 returer och 6 assists

Ayman Hussein – 11 poäng

Eskil Levin – 10 poäng

Philippe Auvray – 4 poäng

Sermed Hasssan – 4 poäng, 5 returer

William Hamzehnejad – 3 poäng

Felix Wollberg – 3 poäng 

Alexander Holmström-Forster – 2 poäng, 5 returer 

För Tureberg:

G. Moberg – 20 poäng

D. Larsson – 13 poäng

G. Kjellson – 11 poäng

V. Larsson – 10 poäng

N. Lundström – 10 poäng

Rulla till toppen