Vinst i Lund för Alviks damer!!

Eos startar matchen med att göra 4–0. Alvik svarar och sätter två snabba treor. Första perioden fortsätter precis så och man byter poäng med varandra fram och tillbaka hela tiden. Sedan tar EOS en liten ledning och första perioden slutar jämt 21–19. Paula Juhlin går av första perioden med 2 fouls vilket säkert påverkar Alvik inför den andra perioden. Just nu hänger mycket på försvaret där man måste få till stops. 

Andra perioden startar med ett gäng missade skott och misstag från båda lagen. Det tar 3,5 minut innan något lag gör poäng och det är Alvik som gör det till ställningen 21–21. Alvik sliter bra på defensiva returer vilket gör att EOS bara får en chans till poäng. Däremot har Alvik för många misstag och ger bort lägen till EOS. Så här långt har man hela TIO turnovers mot EOS två. EOS gör allt för att ta bort Elin Ljunggren och gör det bra. Med fem minuter kvar har EOS tagit en ledning med 5 poäng, som blir 7 poäng. Sen har vi en tredje foul på Paula Juhlin och Alvik har det tufft. Det går inte riktigt deras väg. Ska man kunna kämpa sig tillbaka innan halvtid? 11 poäng blir 8 efter en trea av Haylie Leidel, samma person som sedan drar en foul och ger Alvik en chans att dra ner ledningen till 6. Det gör hon! Alvik trycker upp tempot nu och kopplar grepp i anfall. Vi går till halvtidsvila med ställningen 34–29 och Alvik har momentumet med sig in i andra halvlek. 

Ska vi få se en likadan tredje period som senast mot Södertälje? Det återstår att se. Alvik kopplar greppet och tar ledningen i perioden med 12–4 efter 3 spelade minuter. Alvik kommer ut otroligt starkt och gör två poäng till för att tvinga EOS till timeout. Det här är bra, det är riktigt bra! Hittills har vi Taylor och Leidel som ser till att Alvik gör poäng framåt. Elin Ljunggren har redan tagit 14!! Returer, GALET! Alvik behöver stoppa Sofie Ljungkrantz då hon så här långt, gjort 17poäng. Alvik spelar otroligt fint i anfall och leder perioden med 18–12. Det är fortfarande för många turnover och det gör att matchen är jämn. Efter en trea av Ljungkrantz är matchen återigen jämn 49–49. Perioden slutar 51–51 och det gör att fjärde perioden blir helt avgörande. Coach Janel säger att Alvik var beredda på en tuff och fysisk match. Hon säger också att spela i EOS-hallen är en av de tuffaste uppgifterna på säsongen. Hon har så rätt.

Fjärde perioden startar också jämnt. Efter 3 spelade minuter i den tredje perioden har Alvik skrapat ihop 17 turnovers. Imponerande att ändå kunna leda matchen med 1 poäng i det läget. EOS får skjuta lite för många treor vilket gör att man nu ligger under med 3 poäng. Då sätter vem? JO, Ljunggren en 3a och blir FOULAD. 64 lika i matchen. VILKEN RYSARE! Det är fortsatt en väldigt jämn match där Alvik tar ledningen med 1 poäng efter en viktig trea från Leidel. Vi har nu 40 sekunder kvar av matchen och timeout EOS. Foul Alvik och en TEKNISK? NEJ NEJ. Tre kast för Ljungkrantz, hon sätter 2. Ställningen är nu 68–67. Timeout Alvik. Dara Taylor steppar upp och sätter en layup och blir foulad. Det här är DRAMATIK på hög nivå. Taylor sätter straffkastet och EOS får en öppen trea, som dom som tur är missar. Vilken match, så skönt att den slutar med en vinst för Alvik, 68–70. Så viktigt för damlaget. Vilken match Elin Ljunggren gör denna match, helt sjuka stats. Janel McCarville efter matchen ”Grattis till EOS för en väl spelad match men jag är så stolt över mitt lag och sättet de jobbade tillsammans hela matchen. En viktig vinst för oss!”

/Sofie Lagumdzija

För Alvik:

Elin Ljunggren – 18 poäng, 19 returer och 6 assists

Haylie Leidel – 16 poäng, 3 assists

Dara Taylor – 15 poäng, 5 assists och 4 steals

Hanna Käll – 10 poäng, 4 returer 

Anna Stern – 6 poäng, 9 returer 

Paula Juhlin – 5 poäng

För EOS: 

S. Ljungcrantz – 22 poäng, 6 returer och 4 steals

J. Christopher – 11 poäng, 20 assists

E. Ånäs – 10 poäng, 

L. Ziegler – 7 poäng, 7 returer 

E. Ekdahl – 7 poäng

K. Teigland – 5 poäng, 6 returer

S. Viita – 3 poäng, 12 returer 

T. Fischer – 3 poäng

Rulla till toppen