Alvik arrangerade U21 SM för Damer.

Alvik arrangerade U21 SM för Damer i helgen, det var första omgången och det blev en lyckosam start för Alvik. Deltagande lag var Alvik, Umeå, Luleå, Fryshuset, Hammarby och Onsala. Den här helgen mötte vi Fryshuset och Umeå, resultatet blev två fina vinster. Laget har tränat bra hela veckan och stort fokus har varit på att få U21-laget att bli samspelta, Alviks Utvecklingslag består ju också av många duktiga yngre spelare, dessa spelare representerar Alvik i SM i sin respektive åldersgrupp. I Stockholmsderbyt mot Frysen var det jämnt i halvlek, vi kände att vi nog hade ett bättre tempo men ett lock på korgen när vi kom på nära avslut gjorde att ingen kunde känna sig säker. Vårt fina anfallsspel fortsatta ändå att ge oss bra lägen och treorna regnade, anförda av Ida Fredman som också fick pris som matchens lirare i Alvik. Vi vann tredje perioden med 23-13 och Fryshuset kunde inte svara i fjärde, vinst med 65-54. Vi var nöjda med genomförandet i stort, våra anfallsspel klickade, försvaret var ok, kunde vi göra det bättre? Ja det var vi överens om och Umeå var på pappret ett svårare motstånd, en vinst här skulle sätta oss i en mycket bra position inför nästa omgång. Laget började redan efter en match komma in i en bra hype, kom ihåg att det här är ett lag i laget (Utvecklingslaget) så det var inte givet att det skulle klicka så snabbt. Stämningen i omklädningsrummet, på uppvärmningen och på bänken var grym, det här kunde vi vinna var känslan. Vi genomförde en mycket bra match och vann med 73-58, det var aldrig farligt för känslan var att om de gjorde en run skulle vi kunna svara. Försvaret var fantastiskt och vi hade 5-6 olika anfallsvarianter som vi kände att vi kunde få ut något bra av varje gång. Extra kul i den här matchen var att vi fick bra fart på bollen och vår vindsnabba Elise Körvits fick fina lägen när hon lämnade försvararna i ett accelerationsmoln bakom sig. Stort grattis till Lisa Elsnitz som fick priset som matchens lirare i Alvik, även Sofia Avramidou gjorde en kanonmatch och var ett ständigt hot nära korgen. Helgens utropstecken var Luleå som mosade allt motstånd, blir kul att möta dom i nästa omgång, vi ska förbereda oss för att ge dom en match. Efter nästa omgång kommer de fyra bästa lagen göra upp om guldet.

/Magnus Sabel

Go Alvik!

Rulla till toppen