Kvinnornas kamp slutar i seger för Alvik.

Det här är den enda matchen i grundserien som kommer spelas där två kvinnor är coacher. Skriver vi historia och TV-historia nu? Två extremt grymma, kvinnliga coacher ska göra upp om vinsten i Borgen. Det här är stort och magiskt. 

Alvik startar matchen starkast och går upp i leding med 5-0. Östersund svarar och sätter fyra snabba poäng. Båda lagen känns taggade och lite nervösa i matchens inledning. Den här matchen hade varit så roligt att se på plats, massa publik och härlig stämning. Som tur är visas den på SVT. ELIN LJUNGGREN är het den här matchen också och gör 8 av Alviks första 10 poäng. Alvik är heta och leds av Taylor och Ljunggren. Taylor med 3 returer och 2 assists, Ljunggren med 11 poäng och 4 returer, REDAN. Efter 6 spelade minuter leder damerna med 15-6, det här är så bra. Alvik fortsätter att spela bra på båda ändar av golvet. Östersund får bara en chans att göra poäng, man stänger ner dem totalt. Ljunggren gör ALLT, poäng, passningar och returer. WOW. Hon gör 16 poäng i första perioden, det är helt sjukt. Perioden slutar 26-14. 

Andra perioden startar böljande där Östersund försöker komma ikapp. Dom steppar upp och saktar ner Alvik men då stänker Leidel i en trea. Alvik leder perioden med 10-5 efter 4 spelade minuter (36-19). Alvik spelar så fint. Det mesta bygger på orolig disciplin i försvaret som ger självförtroende i anfall. Elin Ljunggren är fortfarande GALEN och fortsätter göra poäng. Östersunds Kraker är spelaren att hålla koll på för Alvik. Hon har såhär långt gjort 15 poäng. Men vad spelar det för roll när Alvik har Ljunggren som spottar i trepoängare. 6!! Stycken har hon satt så här långt och har gjort 10 poäng i den här perioden. Alvik leder perioden med 20-15. Taylor och Ljunggren spelar så vacker basket tillsammans. Vi går till halvlek med ställningen 49-29 och 28 poäng från Ljunggrens händer. Hela 6 assists, 5 returer och 8 poäng får vi se från Taylor. Alvik har verkligen kommit ut taggade och redo att spela. Om just Taylor och Ljunggren säger coach Janel att: Elin spelar den bästa basketen i hela sin karriär, jag är imponerad över sättet hon kan sätta skott oavsett om hon är öppen eller har en försvarare på sig. Dara är viktig då hon startar uppspelet snabbt och ger bollen till rätt person i anfall. 

Alvik kommer glödheta och sätter ALLT även inledande i den tredje perioden. Leidel kommer in och sätter poäng och tar returer, hon gör ett otroligt jobb. Det är inte så mycket poäng i den tredje perioden och med 6 spelade minuter är ställningen 7-6. Det fina med tredje perioden är trots att Janel sätter Ljunggren på bänken så håller man spelet igång och andra kliver fram och levererar, ett otroligt starkt lag. Alvik tappar lite enkla bollar som gör att Östersund får 4 enkla poäng. Men vad gör det när Leidel tar över och gör ett threepointplay. Hon har så här långt gjort 19 poäng. Tredje perioden slutar helt jämnt 14-14. Ställningen efter tredje perioden är 63-43. 

Vi startar fjärde perioden med att Östersund pressar i försvar för att stressa Alvik till snabba avslut. Det funkar till en början men sen sätter Harm en trea, Taylor tar en steal som leder till två poäng. Timeout, coach Stark för Östersund. Östersund får inte till det offensivt då inget vill i korgen. I den här perioden spelar Alvik sin -05a och -06a samtidigt. Det visar på bredden i truppen och att Janel litar på sina spelare, oavsett ålder. Det är återigen en jämn period där ställningen efter 7 spelade minuter är 11-12. Östersund går ner i en zon vilket ger resultat och ställer till det lite för Alvik. Sista minuterna går inte spelet Alviks väg men det har det gjort hela matchen innan. Damlaget spelade så bra att de här sista sekvenserna inte spelar någon roll. Dom ska vara så stolta över var de åstadkommit. Östersund vinner sista perioden med 11-17 men det räcker inte för att hota Alvik som vinner matchen med 74-60. GRATTIS, en riktig bragdmatch. 

Coach Janel säger att stämningen i hallen var underbar och att energin publiken bidrog med hjälpte dem att vinna. Det var 620 personer i Åkeshovshallen, det kokade! Hon utmanar hela Alvik Basket att återigen komma till Borgen och stötta laget. Det är match redan om en vecka.

19.00 den 23 februari vill vi se er alla igen, motståndet står A3 Umeå för. Antar ni utmaningen?

/Sofie Lagumdzija

För Alvik 

Elin Ljunggren – 30 poäng, 11 returer och 2 assits 

Hailey Leidel – 22 poäng, 8 returer och 2 assits 

Dara Taylor- 15 poäng, 7 returer och 8 assits 

Olivia Harm – 3 poäng, 1 assits 

Paula Juhlin – 2 poäng, 6 returer

Frida Lundqvist – 2 poäng 

Hanna Jolinder – 6 returer

För Östersund: 

M. Kraker – 23 poäng, 6 returer och 6 steals

E. Popkey – 13 poäng, 5 returer och 4 assits 

D. Elvbo – 8 poäng

H. Whitish – 5 poäng, 4 returer 

Foto: Harry Weidinger

Rulla till toppen