Alvik var nära att skrälla mot Norrköping.

Matchen startar jämnt där Norrköping sätter tre treor inom de tre första minuterna. Brown är glödhet för Norrköping och gör 11 snabba poäng och ställningen är 16–6 efter 4 minuter. Det är troligen inte den matchbild coach Janel ville se. Hon sa innan att denna match är den största utmaningen hittills. Laget har vuxit och lärt sig spela tillsammans otroligt bra de senaste veckorna och den här matchen kommer vara en riktig värdemätare. Alvik har inte samma sänk som senaste matchen, dom kommer till bra avslut men bollen måste i för att det ska räknas. Kom igen nu ALVIK! Damlaget steppar upp, får i lite fler bollar och lyckas stoppa Brown vilket också sätter lite stopp för Norrköping. Med en minut kvar är ställningen 22–16 till Norrköping. Perioden slutar 22–18.

Dara Taylor fortsätter att ta ansvar offensivt och har så här långt fått i 8 poäng. På tal om Dara Taylor så sätter hon en buzzer trea som är väldigt viktig för Alvik. Just nu är hon Alviks viktigaste spelare. När bollen inte är i händerna på Taylor dras tempot ner i anfall. Norrköping drar ifrån och med 4 minuter spelade av andra perioden är ställningen 31–23. Elin Ljunggren har inte fått i så många bollar men gör ett otroligt bra jobb defensivt. Två snabba treor av Alvik ger ställningen 31–29, nu är vi tillbaka. Alvik kämpar på offensiva returer och får flera chanser att göra poäng. Leidel har också kommit i gång fint och har tillsammans med Taylor producerat mest i Alvik. Känslan är att Norrköping har greppet, kanske beror det på att Ljunggren är helt borttagen offensivt och att man får kämpa lite mer för poängen än hemmalaget. Med 40 sekunder kvar av perioden sätter Leidel en trea till och ställningen är 40–37. Alvik får sista chansen i perioden med 11 sekunder kvar men det blir inte mer än så. Halvlek väntar. 

Efter paus är det fortsatt jämnt och Taylor som leder Alvik offensivt. Efter 3.5 spelade minuter leder Alvik för första gången i matchen efter en trea av just Taylor. Det är en otroligt spännande match där Alvik verkligen spelar bra försvar. Även om Ljunggren inte producerat så mycket poäng så skapar hon bredd i anfallet då hennes spelare inte kan hjälpa defensivt, vilket är en fördel för hennes lagkompisar. Några mindre bra sekvenser från Alviks sida ger Norrköping 7 snabba poäng till ställningen 52–46. Det är ju så med basket, det krävs så lite för att det ska svänga, det är också det som gör det så underbart med sporten. Det är inte klart förrän slutsignalen ljuder. Norrköping går upp i en ledning med 12 poäng. För Alvik är anfallet en aning låst och man får inte de lägen man vill. Brown och Murray gör allt för Norrköping och har båda över 20 poäng. Perioden slutar 62–50. Uppförsbacken är lite längre nu men inte alls omöjlig. 

Alvik kommer ut starkt i försvar men får fortfarande inte bollarna att gå i offensivt. Dara Taylor försöker få igång sina lagkamrater genom att göra en coast to coast för två enkla poäng. 10 poäng upp. Efter flera chanser där Alvik kunnat knappa in ytterligare gör i stället Norrköping 6 snabba poäng genom en trea och en and one. Norrköping spelar väldigt bra försvar och bestämmer vad man ska ge Alvik för avslut. Det funkar bra och ledning för Norrköping med 20 poäng. Nu har vi bara 4 minuter kvar och Leidel sätter två straffkast. 2 poäng till från Alvik ger ställningen 72–57, nu får vi sätta fart om vi ska komma närmre. Alvik kommer inte närmre. Norrköping är otroligt bra på att förvalta misstag som sina motståndare gör. Alvik kämpade och spelade jämnt med Norrköping i tre perioder men i sista perioden är det några sekvenser som avgör till Norrköpings fördel. 

”Det bättre laget vann idag, jag måste ge det till Norrköping och deras coacher för förberedelserna inför matchen, de gjorde vad som krävdes för att vinna.” Säger coach Janel McCarville efter matchen.  

Nu på onsdag den 23 februari kl 19.00 så vill Alviks Damlag att alla kommer till Åkeshovshallen, det ska bli basketfest! Motståndet står A3 Umeå för!

/Sofie Lagumdzija

För Alvik: 

Dara Taylor – 20 poäng, 5 returer och 3 assists

Hailey Leidel – 17 poäng, 3 assists 

Elin Ljunggren – 11 poäng, 5 returer

Hanna Käll – 4 poäng

Nicole Jorgensen – 4 poäng, 

Mikaela Gustafsson – 3 poäng, 2 returer och 2 assists

Paula Juhlin – 2 poäng, 4 returer 

Anna Stern – 1 poäng, 6 returer och 5 assists 

För Norrköping: 

J. Brown – 25 poäng 

T. Muray – 21 poäng, 6 returer och 4 assists 

A. Johnson – 9 poäng, 12 returer

K. Oliver – 8 poäng, 10 returer

Foto: Harald Weidinger

Rulla till toppen