Damlaget aldrig hotade.

Alvik startar matchen starkast och efter 4 spelade minuter står det 7–2 till hemmalaget. Umeå kommer i kapp till 9–7 med 5 minuter kvar och kvitterar sekunden senare. Det fortsätter att vara jämnt och man byter poäng med varandra, mycket för att Brown kommit igång och gjort 6 poäng så här långt. I Alvik är det kaptenen Paula Juhlin som startat bäst med 8 poäng, Dara Taylor och Anna Stern har redan 4 assists var. Jorgensen presenterar sig med en and one med 1 minut kvar, sätter straffkastet och Alvik avslutar perioden med en ledning, 23–15.

Paula Juhlin fortsätter att vara stekhet den här matchen och sätter en trea till i inledningen av den andra perioden. Alvik spelar riktigt bra i försvaret vilket leder till två nya poäng. 28–19 efter 3 spelade minuter. Umeå sätter upp ett zoon-försvar men Alvik har Paula Juhlin. Hon har nu gjort 13 poäng och är grym idag. Den här perioden är jämnare och just nu leder Umeå med 9–12 och har två straffkast.  4.30 kvar av första halvlek. Då kommer Paula IGEN! En till trea och ställningen är nu 35–28. Just nu är det ett otroligt fint lagspel vi ser från Alvik, dom jobbar tillsammans i försvar, offensivt är några spelare som gör poäng, andra assists och några ytterligare är returtagare. Perioden slutar 19–18 och en ledning för Alvik med 43-34. Riktigt bra spel så här långt i matchen. 

Alvik startar tredje perioden starkast och man är på allt. 9-5 står det i perioden efter 4 spelade minuter. Umeå får i två poäng och ställningen är nu 52-41. PAULA JUHLIN, wow, 18 poäng har hon stoppat i. Jorgensen är inne igen och gör två nya poäng. Det kan bli riktigt bra med det nyförvärvet bara hon kommer in i laget ordentligt. Umeå har en liten run men det blir aldrig farligt då Alvik fortfarande leder med 11. 56-45 med 3.38 kvar av perioden. Jorgensen får en osportslig foul, det kan ju ge ett lag väldigt mycket energi. Vi får se om det gör det för Umeå också. 56-51 efter 4 snabba straffkast från Umeå. Vi har 2 minuter kvar att spela och båda lagen har lagfoul. Alvik sätter upp Ljunggren för en trea, OCH DEN SITTER! 61-52 igen nu. 5 snabba från Umeå ger ställningen 61-57. Så slutar också tredje perioden. Enligt coach Janel är tredje perioden Alviks svaghet och med tanke på det gör man det bra, 20-23 blir slutsiffrorna för perioden. Klart godkänt. 

PAULA JUHLIN igen, sätter sin femte trea och är 100%-ig, 66-59. Taylor tar en trea, sätter den, och det är FOUL! Samt en teknisk foul på coachen i Umeå. Ledning Alvik 69-59 efter den situationen. Lagen byter poäng med varandra men Alvik behåller en ledning på 10 poäng. Det känns som att laget börjat hitta ett lugn i spelet som dom kan lita på och bara köra. Dara Taylor är spelaren som gör det för Alvik offensivt i den fjärde perioden, 18 poäng har hon stoppat i, till det ska tilläggas att hon också har 10 assist. Ställningen 76-64 med 5 minuter kvar att spela. Ljunggren är också med och producerar och har gjort 14 poäng och tagit 9 returer. Även om hon inte storspelar är hon stabil och otroligt bra. Janel får även hon en teknisk som resulterar i ett straffkast som sitter. 1 minut kvar nu och fortfarande 10 poängs ledning för Alvik 80-70. Umeå vill stoppa klockan nu för att ha en chans men det ger 4 straffkast för Alvik och en ledning med 14 poäng nu. Matchen slutar 86-73 efter väldigt fin insats av damlaget där många spelare var med och bidrog på något sätt. SÅ SJUKT BRA! Laget går från klarhet till klarhet.

Jag frågade Paula efter matchen vad det var som gjorde att det stämde så bra för henne den här matchen och om laget pratat om energi. ”Jag vet inte riktigt men jag kände att jag hamnade i bra lägen offensivt och tvekade inte i mina avslut. Vi sa att vi ville ha bättre energi än förra matchen då vi var ett steg efter hela tiden. Vi kom ut med bra energi som vi höll bra genom hela matchen” – Paula Juhlin, Lagkapten

Även coach McCarville var väldigt nöjd efter matchen med hur laget följer sin plan och scoutingen man gjort. Man ville hålla ett extra öga på Brown och Degbeon och den uppgiften är Janel väldigt nöjd med då dom är två väldigt tuffa spelare. ”Jag är väldigt nöjd med allas insats och energi – en riktig lagvinst” – Janel McCarville, Head Coach.

/Sofie Lagumdzija

För Alvik 

Paula Juhlin – 23 poäng 

Dara Taylor – 22 poäng, 11 assists och 7 steals 

Elin Ljunggren – 14 poäng, 9 returer 

Hailey Leidel – 12 poäng, 5 returer och 4 assits 

Hanna Käll – 8 poäng, 5 returer 

Nicole Jorgensen – 5 poäng, 4 returer

Anna Stern – 2 poäng, 9 assists 

För Umeå: 

A.Degbeon – 18 poäng, 9 returer 

T. Brown – 16 poäng, 5 assists 

P. Elias – 12 poäng, 

I. Edholm – 10 poäng 

Rulla till toppen