Damlaget tar en viktig seger i Göteborg.

Matchen startar i ett högt tempo som passar Alvik väldigt bra, 2-9 efter 2.5 spelade minuter. Det är en otrolig spridning på poängen så här i inledningen av matchen. Alvik bara fortsätter att trycka på och med 5 spelade minuter leder damlaget med 2-14. Helt otroligt spel så här i inledningen. Alvik får i två poäng till sen blir det lite stillastående men däremot så får Högsbo i 8 poäng och ställningen är 10-16 med 1.30 kvar. Då kliver Hailey Leidel fram och sätter en viktig tvåa. Leidel fortsätter att göra poäng och gör 9 totalt i den första perioden som slutar 10-22. Riktigt bra start av Alvik. 

Andra perioden startar i Alviks tempo där Leidel och Taylor styr spelet i Alvik. Högsbo försöker dra upp tempot men Alvik har bestämt sig. Fin bollrörelse i anfall, fina passningar och tight försvar ger Alvik en ledning med 14-30. Så här långt är det ingen spelare som är mer tongivande utan alla på planen bidrar, det är otroligt roligt att se. Högsbo får en liten run och med 5 minuter kvar är ställningen 20-33. Paula Juhlin fortsätter sitt trepoängsregn från förra matchen och har nu satt två klockrena sådana. Den här perioden är lite jämnare men känslan är ändå att det är Alvik som styr. I slutet av perioden kommer Ljunggren i gång inside och gör fyra snabba till ställningen 24-42. Perioden slutar med vinst för Alvik med 20-19 och ställningen är 29-42 när vi går till halvtidsvila. 

Tongivande så här långt för Alvik är: Dara Taylor med 6 poäng och 7 assist, Elin Ljunggren  med 6 poäng och 6 returer och Hailey Leidel med 13 poäng. 

Tredje perioden fortsätter jämnt och efter 3 spelade minuter är ställningen 2-2 i perioden. Det är en rätt grötig och köttig match just nu. Det är turnovers fram och tillbaka, inget av lagen har greppet och saker flyger hej vilt. Det är en poängfattig period som Högsbo leder med 8-5 efter fem spelade minuter. Högsbo har ett litet grepp om period 3 och Alvik kommer inte riktigt in i den. Då får Paula Juhlin en fin passning från Taylor som resulterar i två poäng och ett bonuskast, som hon sätter. Ställningen efter den sekvensen är 41-53, ALVIK. Perioden fortsätter att vara otroligt jämn där Alvik nu har spelat upp sig och tvingar Högsbo till sämre beslut. Anna Stern har kommit otroligt aggressiv till den här matchen och tar fler avslut än hon brukar och dom SITTER. Tredje perioden fortsätter i Alviks tempo som vinner perioden med 18-19 till ställningen 47-61.

Fjärde perioden är även den jämn inledningsvis. Det är ett böljande spel där inget av lagen sätter bollen och efter 3.5 minut är ställningen 2-2 i perioden. Hailey Leidel är otroligt säker den här matchen. Hon har sjuka stats med 54 i skottprocent. Den enda spelaren i Högsbo som egentligen är ett hot är Campbell som har gjort 17 poäng så här långt. Spelet går mycket fram och tillbaka och är fortfarande jämnt och med tre minuter kvar leder Alvik med 7-6 i perioden. Paula Juhlin avslutar perioden starkt och Alvik vinner matchen med 57-75. 

Coach Janel säger så här efter matchen; ”Vårt mål var att klara av zoonen som dom brukar spela och hitta det bästa skottet i den. Laget kom ut fokuserade, redo att prestera. Hatten av för att spelarna hanterar resandet på morgonen och sedan direkt in och presterar på högsta nivå. Jag försöker skapa spelare som kan förstå och läsa spelet. Jag har en smart grupp som jobbar väldigt bra tillsammans. Dom köper min taktik vilket man måste älska som coach. Jag tycker verkligen om när vi vinner som ett lag där alla bidrar”. 

/Sofie Lagumdzija

För Alvik: 

Hailey Ledel – 21 poäng

Paula Juhlin – 16 poäng, 7 returer

Elin Ljunggren – 12 poäng, 10 returer

Dara Taylor – 10 poäng, 11 assists, 3 blockar 

Anna Stern – 8 poäng, 3 assists

Hanna Käll – 4 poäng, 7 returer 

Nicole Jorgensen – 4 poäng, 6 retuer 

För Högsbo: 

K. Campbell – 19 poäng, 10 returer

E. Johansson – 10 poäng, 4 assists

J. Luna Castro – 8 poäng

L. Noaksson – 7 poäng

C. Nofuente – 2 poäng, 10 assists

Rulla till toppen