Damerna vinner tredje raka!

Alvik får en trög start på den första perioden och ligger under med 11-4 efter fem spelade minuter. När ställningen är 13-4 tar coach Janel timeout. Helsingborg sätter två poäng till innan Alvik sätter en trea, genom vem? Jo, ELIN LJUNGGREN. Ställningen är 7-15 med tre minuter kvar. Ljunggren sätter en trea till och nu är Alvik på gång 10-17 och en minut kvar att spela. Alvik fortsätter i ett högre tempo och perioden slutar 14-17. 

Andra perioden startar med 4 snabba poäng från Helsingborg. Det är Japonica James som är spelaren att hålla koll på den här matchen. Hon har gjort 13 poäng så här långt. Kaptenen Paula Juhlin kliver fram och fixar tre poäng till hemmalaget, efter en and one, till ställningen 19-21. Dara Taylor sätter en enkel layup och ställningen är 21-21. Helsingborg vill hålla sitt avstånd och gör fem snabba poäng. När fem minuter gått av andra perioden står den 23-26, det är en väldigt jämn match som kan gå hur som helst känns det som. När Helsingborg återigen drar ifrån drar Ljunggren i en trea till och håller kvar Alvik inom behörigt avstånd. Sista minuterna byter lagen poäng med varandra och ställningen i halvlek är 30-33. Elin Ljunggren har skrapat ihop smått otroliga 14 poäng så här långt och i Helsingborg är det Japonica James som gjort flest med 18. Största skillnaden mellan lagen är antalet gånger man skjutit straffkast, där Helsingborg har 8/9 och Alvik 2/3. 

Tredje perioden startar i högt tempo där Alvik tar taktpinnen och kommer ut starkt. Hailey Leidel sätter två treor och Ljunggren en, ställningen är nu 39-33. Snyggt ALVIK, fortsätt så här nu. Alvik har startat den här perioder urstarkt och leder med 11-4 efter tre minuter. Nu känner vi igen damlaget från Bromma, tuffare försvar och snabbare smartare anfall ger en ledning med fem poäng. Ljunggren är LJUNGGREN i den här matchen och har satt 6 av 9 treor så här långt i matchen. Helsingborg ger inte upp och med två minuter kvar sätter dem en trea till ställningen 51-49. Taylor, som är stekhet och sätter allt, svarar med en tvåa för Alvik som leder med fyra poäng. Med några minuter kvar av perioden åker Anna Stern på en osportslig som resulterar i två satta straffkast från Helsingborg. Perioden slutar med vinst för Alvik med 23-18 och ställningen i matchen är, 53-51. 

Fjärde perioden startar även den i ett högt tempo signerad Dara Taylor som gör poäng, drar fouls och tar steals. Matchen tappar lite fart och det bli många avblåsningar, Alvik leder bara med en poäng nu, 58-57. Det kommer bli jämnt hela vägen in, SPÄNNANDE. Helsingborg tar ledingen efter två straffar men vem svarar då från Alvik? LJUNGGREN, med en trea, efter en assist av Taylor. De här två spelar så sjukt bra tillsammans. Med tre minuter kvar är Alviks ledning en poäng. Ljunggren musklar i två poäng till och har gjort 23 i matchen. PAULA JUHLIN kliver fram och sätter en viktig, tung trea och Alvik leder med sex. Skönt. Två minuter kvar nu. PAULA drar i en till trea när det betyder som mest, det är en lagkapten det. Det fortsätter jämnt och med 47 sekunder kvar leder Alvik med 71-66. Matchen slutar med en foulfest av Helsingborg vilket ger utökad ledning för Alvik. Man lyckas också sätta stopp i Helsingborgs sista anfall och DAMERNA VINNER!! Så bra match och en viktig vinst. 73-66 blir slutresultatet. 

Efter matchen säger Coach Janel så här: Vi behövde sätta skotten, vi spelade bra och kom till bra avslut men dom satt inte. Helsingborg pushade oss hårt och vi fick verkligen kämpa, hatten av till dem. Vi visste att James var bra och hon gjorde det bra i första perioden, vi pratade om det i paus och lyckades begränsa hennes spel i andra halvlek. Jag är riktigt stolt över laget som hela tiden kämpade sig tillbaka och att alla gjorde vad som krävdes för att vinna.

/Sofie Lagumdzija

För Alvik: 

Elin Ljunggren – 27 poäng och 7 returer

Dara Taylor – 19 poäng, 6 returer och 4 assists

Hailey Leidel – 8 poäng, 4 returer och 4 assists 

Paula Juhlin – 8 poäng

Nicole Jorgensen – 5 poäng och 5 returer

Anna Stern – 2 poäng och 5 assists

Hanna Käll – 2 poäng 

Mikaela Gustafsson – 2 poäng 

För Helsingborg: 

J. James – 19 poäng och 7 returer 

K. Kain – 14 poäng och 6 returer 

M. Ågren – 10 poäng, 9 returer och 4 assists 

P. Axelsson – 9 poäng och 4 assists

D. Alem – 7 poäng och 7 assists 

Rulla till toppen