Damlaget vinner i fjärde perioden.

Första perioden startar Alvik med att göra 6-0 och sen följs lagen åt och efter fem spelade minuter står det 11-11. Jorgensen får en offensiv foul men har efter det ett par fina sekvenser med blockar och steals. Matchen blir lite stökig och böljande men går mer Alviks väg och med 2 minuter kvar, ställningen 11-17, tar Wetterbyggden en timeout. Perioden slutar med en steal från T. Sjökvist i Wetterbyggden som också för två poäng, 13-17. 

Andra perioden startar poängsnålt och efter 3 spelade minuter står det, 4-4, så det startar jämnt. Det böljande spelet fortsätter där det blir lite fumligt och rörigt. Det är fortfarande jämnt 8-8. Det går inte riktigt Alviks väg, det är stillastående i anfall och man får kämpa. Då tar Olivia Harm en steal, passar till Paula Juhlin för två poäng, det är precis vad Alvik behöver. Nu kör vi! Elin Ljuggren har vaknat och gör 7 poäng i perioden. Alvik drar ifrån och ordnar upp sitt spel i slutet av perioden vilket gör att man vinner perioden med 13-11 (24-30). 

Efter halvtid är det Alvik som håller i taktpinnen och den fina rörelsen i anfall är tillbaka. I försvar har man steppat upp vilket gör att Wetterbyggden får ta svårare avslut. Alvik drar ifrån lite till 29-37 men då svarar motståndarlaget med en trea, de ger sig inte. 32-37 med 5.30 kvar på klockan. Så SNYGGT spel av Alvik i anfall den här perioden. Nu känner vi igen vårt damlag. Stoppa i försvar och spela inspirerat och med självförtroende i anfall. Alvik har återigen dragit ifrån till 32-40. Men nej, Wetterbyggden hänger kvar och försöker ta sig ikapp, det skiljer 4 poäng nu. När Alvik behöver det som mest drar Olivia Harm i en trea och ledningen är nu 6 poäng. Dara Taylor drar också i en trea på buzzern av perioden och vi har en ledning med 9 poäng inför fjärde perioden. 

Period nummer fyra startar med en trea från Olivia Harm, en otrolig steal av Dara Taylor som stoppar i två enkla poäng. Hon är GRYM i den här matchen. Vilken periodstart av Alvik, 7-2 på 1.30. Snabba poäng från Alvik i perioden samtidigt som man näst intill stänger ner Wetterbyggden helt. Ett helt annat Alvik som spelar mer bestämt nu och är överallt och gör det som krävs för att vinna.  Helt plötsligt är greppet kopplat om matchen och damlaget leder med 20!! Poäng. Riktigt starkt av dem att ta sig samman och skapa en sådan stor ledning. Den håller perioden ut och Alvik kan vara stolta över hur man knöt ihop matchen. Nu kan damlaget åka hem och ta med sig en otrolig fjärde period. 

Extra roligt att Tea Milardovic är tillbaka igen efter en utdragen Covid-19 infektion. 

GO ALVIK!

/Sofie Lagumdzija

För Alvik: 

Dara Taylor – 16 poäng, 5 returer, 4 assists, 3 steals 

Elin Ljunggren – 14 poäng, 4 returer

Hailey Leidel – 14 poäng, 6 returer 

Paula Juhlin – 10 poäng, 3 returer

Anna Stern – 6 poäng, 5 returer, 5 assists 

Olivia Harm – 6 poäng

Tea Milardovic – 5 poäng, 3 returer 

Mikaela Gustafsson – 5 poäng, 3 returer 

För Wetterbyggden: 

Ashley Taia – 16 poäng 

Ashley Harris – 14 poäng, 5 returer, 3 assists 

Erica Iderstål – 7 poäng

Emma Johansson – 4 poäng, 5 returer 

Ebba Skjökvist – 10 returer, 6 assists 

Rulla till toppen