Alvik tar emot Uppsala i ENKRONAS-MATCH!

På onsdag 19.00 är det uppkast mot Uppsala. Det är också ENKRONAS-MATCH, vilket innebär att alla går in gratis. Passa på att gå dit vettja!! Det blir BASKETFEST. 

Senast damlaget spelade match var i lördags då man avgjorde mot Wetterbyggden i en sjuk fjärde period. Till sist vann man med 20 poäng. Coach Janel säger såhär om matchen: ”Ibland tar det ett tag att värma en kall motor. Ibland spelar olika faktorer in som bidrar till misstag och dåligt spel. Ibland är det andra laget för bra. Basket är ofta upp och ner men vi fick det att klicka i slutet på tredje och drog ifrån.” 

Sedan Janel tog över har spelet verkligen ändrats och många spelare som förut inte riktigt fått chansen har blommat. Två av dem är Hanna Käll och Olivia Harm, unga lovande talanger som verkligen fått ansvar och axlat det med bravur. Hanna Käll spelade inte så mycket innan Janel tog över och när hon spelade kunde det se lite svajigt ut. Men inte nu längre, hon har gått från svajet till att starta matcher och gör det som krävs. Man vet vad man kan förvänta sig av henne och hon levererar. Olivia Harm, satt mest på bänken tidigare men även hon har fått mer tid på planen och man märker på båda dessa spelare att de har ett annat självförtroende än tidigare. 

”Jag är otroligt nöjd med hur de unga spelarna agerar på träning. Olivia gör ett otroligt jobb med det ansvaret hon får. Det gör Hanna också, båda jobbar hårt och det syns”, säger Janel McCarville om de två unga spelarnas prestationer. 

Matchen mot Uppsala då, senast blev det en förlust med 4 poäng. Som jag sagt tidigare är det långt ifrån samma damlag nu, så det går inte ens att jämföra med den matchen. Det här kommer bli något helt annat. Det kan jag lova.

Matchen kommer vara tuff och Janel vet att Uppsala kämpar hårt och slåss om varenda boll vilket gör dem starka. Alvik måste hantera pressen och springa på dem. ”Vi vill ha revange, så enkelt är det”, Avslutar Janel. 

Det kommer bli en publikfest och laget är mer än på gång.  Inte bara att det kommer bjudas på bra basket! DJ är på plats, tävlingar och även uppträdanden!

Kom till Åkeshov och heja fram Damerna till femte segern nu på onsdag den 16 mars, det är utkast kl 19.00! 

NU KÖR VI!!!

GO ALVIK!! 

/Sofie Lagumdzija

Rulla till toppen