Andra omgången av USM DU21-klara för Final Four!

Helgens omgång av USM för DU21 bjöd på 3 matcher på Fryshusets CC. Resultatet blev 2 vinster och en förlust vilket gör att vi är klara för Final Four i Uppsala 13-15 maj!
 
Första matchen bjöd på ett derby mot Hammarby. Hammarby hade edt tufft i förra omgången och vann inte någon match. Vi räknade med att dom skulle vara rejält revanshcsugna och visa att dom kan lira boll. Detta var precis det som hände. Det blev en tuff match där lagen följdes åt mer eller mindre hela matchen. I halvlek var det helt jämt 33-33. I det följande 2 perioderna fortsatte lagen att byta poäng men Alvik lyckades göra några fler i den sista quartern och matchen slutar med Alviksvinst 65-57!
Lisa Elsnitz utses som matchens lirare!
 
Poängplockare,
Ida Fredman 14p
Lisa Elsnitz 13p
Jonna Westman 9p
Marwa Bedziri 8p
Elise Körvits 6p
Sofia Avramidou 5p
Ebba Zalamans 4p
Emma Rasmussen 3p
Miriam Herulf 3p
Kajsa Levin 1p
 
På söndagen bjöds det på två matcher där vi inledde mot Onsala Pirates. Onsala har ett bra lag med en riktigt bra center i Lovisa Ejbyfelt som mäter hela 195 cm. Spelet kretsar mycket runt henne och vår plan var att vara aggresiva och ge henne så lite utrymme som möjligt. Marwa, Olivia och Sofia gjorde ett kanonjobb och vi höll henne på 13p. Även denna matchen var jämn men Jonna hade tagit med sig bössan och laddat med skarp ammunition. 6 st treor och totalt 26p, stekhet var namnet! Vinst för de gröna med 66-53.
Jonna Westman utses till matchens lirare!
 
Poängplockare,
Jonna Westman 26p
Olivia Harm 10p
Lisa Elsnitz 9p
Ida Fredman 7p
Sofia Avramidou 4p
Emma Rasmussen 3p
Marwa Bedziri 2p
Miriam Herulf 2p
Elise Körvits 2p
 
I sista matchen i gruppspelet blev det en direkt avgörande match om gruppsegern mellan Alvik-Luleå. Laget från norr ställde upp med tre ligaspelare i Moa Erlandsson, Eira Borgh och Sandra Hedlund. Helgen innan hade vi mötte Luleå på hemmaplan i D1 där de visade upp ett riktigt bra attackspel och en grym skottprocent så vi var beredda på en tuff match. Vi började riktigt bra och Sofia la in högsta växeln direkt och gjorde 7 raka poäng. Luleå kom tillbaka och det var lika efter första quartern 14-14. I andra följdes lagen åt det var en tight match med Luleåledning i halvlek med 2p, 34-36. I tredje quartern gör Luleå ett ryck och drar ifrån lite och ställninge är då 46-57. Fjärde quartern är även den jämn, 17-18 och Luleå går segrande ur kampen med 63-75 och blir gruppsegrare. Vi kommer tvåa och är klara för Final Four i Uppsala 13-15 maj, grymt kul!
Sofia Avramidou utses till matchens lirare och Moa Erlandsson från Luleå till omgångens lirare.
 
Poängplockare,
Elise Körvits 14p
Sofia Avramidou 10p
Lisa Elsnitz 8p
Olivia Harm 8p
Emma Rasmussen 8p
Ida Fredma 6p
Marwa Bedziri 6p
Jonna Westman 3p
 
Som helhet har det varit en riktigt bra och kul helg där alla bidragit och levererat i varje match. Nu ser vi fram emot Uppsala i maj.

/Magnus Sabel & Thomas Dahl

Go Alvik!

Rulla till toppen