DAMLAGET TAR HEM SEGER EFTER RYSARE!

Matchen startar poängsnålt och efter tre minuter är ställningen 2-2. Alvik spelar otroligt bra försvar i inledningen av den första perioden. Efter fem spelade minuter är ställningen 9-4. Uppsala sätter en trea och Alvik svarar med samma mynt vilket ger ställningen 12-7 med tre minuter kvar. Uppsala kämpar sig ikapp till 12-12 och anfallet senare tar Uppsala ledningen. Olivia Harm har kommit in nu och sätter en trea, men, det gör Uppsala också. Första perioden blir en jämn historia och slutar 17-16. 

Andra perioden startar på samma sätt där lagen byter poäng med varandra och ledningen pendlar fram och tillbaka. Den här perioden har också startat poängsnålt och efter 6 spelade minuter står det 6-5 i perioden och 23-21 i matchen. I slutet av den andra perioden börjar anfallet fungera bättre för Alvik och man drar ifrån lite, det gillar inte Uppsala, som svarar. Med två minuter kvar är ställningen 30-29 (13-13). Uppsala tänker inte släppa greppet och ställningen är 34-31. Andra perioden är väldigt lik den första och slutar 17-15.  

Tredje perioden går inte alls Alviks väg till en början, som tur är utnyttjar inte Uppsala Alviks misstag. 4-4 står det i perioden efter tre spelade minuter. Något annat som är värt att nämna är att det blåsts 8!! Fouls under de fyra första minuterna på perioden. Alvik har stundtals bättre tålamod i anfallet och får fart på bollen vilket skapar bättre lägen. Men allt som oftast är det en stökig match med många avblåsningar vilket gör att det aldrig blir något flyt i spelet. Det gynnar Uppsala och under sista minuten tar Uppsala ledningen med en poäng, det är också så perioden slutar 45-46 (11-15). 

Sista perioden startar bäst för Uppsala som sätter en tvåa och drar en foul som resulterar i straffkast och en ledning med fem poäng. Domaren blåser en till foul på Dara Taylor, alla ser lika frågande ut. Uppenbarligen har dom sett något. När tre minuter gått gör Alvik sina första poäng genom Elin Ljunggren. När det behövs stänker ELIN LJUNGGREN in en trea och Alvik ligger under med 4 poäng med 6 minuter kvar. Uppsala leder till sist med 8 poäng men då svarar Alvik och sätter en snabb tvåa följt av en trea av LJUNGGREN. NU skiljer det 4 poäng. Ljunggren fortsätter leverera och nu är det 2 poäng ner. Efter en teknisk foul leder Uppsala med 3. Hailey Leidel, som inte haft flyt med skotten, sätter en trea och nu är det HELT LIKA och en TURN OVER UPPSALA. Alviks boll, NU KÖR VI!! Det är en minut kvar och så spännande. Ljunggren blir foulad och får tre straffkast, sätter första, missar andra, och tredje. Alvik leder med en nu och det är Uppsalas boll. Dara Taylor gör ett otroligt jobb i försvar och tvingar Uppsala till ett dåligt sista avslut och Alvik VINNER MED 1. VILKEN RYSARE. 

Coach Janel säger så här efter matchen: – Vi visste att dom skull komma ut hårt och vi hanterade det så bra vi kunde, det var tufft och mycket kontakt. När det blir så fysiskt förändrar det vårt spel och spelarna ska ha all cred som hanterar det så bra. Jag är nöjd med att vi överlever en såhär tuff match och det blir viktigt för oss framöver. 

/Sofie Lagumdzija

För Alvik: 

Elin Ljunggren – 19 poäng, 3 assist 

Dara Taylor – 10 poäng, 8 returer och 3 assist 

Hailey Leidel – 6 poäng, 10 returer 

Tea Milardovic – 6 poäng 

Hanna Käll – 4 poäng

Mikaela Gustafsson – 4 poäng 

Olivia Harm – 3 poäng

Anna Stern – 3 poäng, 4 assist 

Nicole Jorgensen – 3 poäng

Paula Juhlin – 2 poäng, 5 returer

För Uppsala: 

S. Haines – 20 poäng, 6 returer, 6 assists

C. Bittar – 9 poäng

J. Prytz – 7 poäng 7 returer 

A. Tivenius – 6 poäng, 7 returer, 4 steals

H. Brych – 6 poäng

FOTO: @basketfoto

Rulla till toppen