USM-sista omgången!

Elite 8, Top 10 – vilket namn det än har så är dags för den sista omgången av USM, innan Final Four 2022 i Uppsala. Och efter helgen vet vi vilka lag (nästan) som gör upp om SM-gulden i maj!

Ser framemot en rolig helg i Malmö. Vi vet att vi står inför 3 väldigt tuffa matcher, vilket ska bli väldigt roligt. Nu är alla matcher värdematcher där vi får testa oss mot dem bästa lagen i våran ålder. Vi har jobbat på hårt sen förra omgången och vi hoppas det syns denna helg. – Johan Andersson 

Det började i höstas med sammanlagt 241 lag i åldersklasserna U15-U21. Nu är våren här, och 78 lag kan fortfarande drömma om att spela USM-finaler. I helgens omgång avgörs det vilka fyra lag i respektive åldersgrupp (förutom HU19) som går vidare till USM Final Four 13-15 maj i Uppsala.

“Äntligen får vi spela omgång 4, vi har väntat på detta i 2 säsonger – tjejerna är extra laddade då dessutom går på hemmaplan. Vi möter i turordning: Lugi, Norrköping och AIK – tre tuffa matcher som vi ser framemot i förhoppning om att avancerat till Final Four.” – Zlatan Hadziresic

I Herrar & Damer U15, U16, U17 samt är Herrar U21 är det nu bara åtta eller tio lag kvar. Den sista omgången spelas likt tidigare i gruppspel, där 1:an och 2:an i respektive grupp är kvalificerade till Final Four. 
För Herrar U19 är det 16 lag kvar (4 grupper), vilket innebär att det kommer spelas kvartsfinaler 22-24 april för att avgöra vilka som avancerar till finalhelgen.

Vi coacher och killarna i laget ser fram emot helgens omgång i USM. Vi ser positivt på våra möjligheter till avancemang så länge vi gör grundjobbet och spelar som ett lag. Go Alvik Go! – Erik Holm 

I helgen spelar P07 omgång fyra i USM. Tio lag återstår, uppdelade på två grupper, där de två bästa lagen i varje grupp går till Final Four. Efter att ha spelat två omgångar i Skåne är det Lidingö som gäller som spelplats för Alvik. För motståndet står hemmalaget, Malbas, Eos och Södertälje. Go Alvik Go!!
– Håkan Folin 

Både spelare och coacher ser fram emot att få spela USM igen. Den här gången får vi åka till Luleå och där kommer vi möta två lag som aldrig förut har mött nämligen Gladan från Luleå och Eskilstuna.  I gruppen spelare även SBBK och Skuru. Alla tjejer verkar laddade så vi hoppas på  4 jämna och roliga matcher.
– Lasse Jacobsson 

Damer U19 och Damer U21 spelade sin sista omgång förra helgen, och där kvalificerade sig Luleå Basket, Alvik Basket, Onsala Pirates, KFUM Umeå (DU21) och Norrköping Dolphins, Fryshuset Basket, Södertälje BBK, Wetterbygden Basket (DU19) till finalhelgen i maj.

Vi ser väldigt mycket fram emot helgens USM i Uppsala. Är lite av startskottet på ”slutspels våren” med USM, Stadium slutspel och Scania Cup. Vi möter Fryshuset, SBBK, och Uppsala så vi har ganska bra koll på dom. Glada att vi spelar nära Stockholm och därför kan snurra 15 spelare vilket hade varit svårt annars. Vi siktar på att ta oss till Final Four och vill passa på att önska alla andra grymma Alvikslag stort lycka till. Vore kul med många Alvikslag i Final Four.”
– Olle Håkanson

Spelprogram
Här hittar du spelprogram för helgens omgång och åldersgrupper. Längre ner hittar du länkar till sändningarna på SolidSport.

Damer U15 >>>
Herrar U15 >>>
Damer U16 >>>
Herrar U16 >>>
Damer U17 >>>
Herrar U17 >>>
Herrar U19 >>>
Herrar U21 >>>


Skicka in era bästa highlights från helgen!
Vi vill se alla häftiga ögonblick från era matcher under helgen. Efter omgången sätter vi också ihop en TOP 10-lista precis som vi gjort vid tidigare omgångar.

Skicka in highlights till oss här >>>

Ni kan också publicera era höjdpunkter på Instagram och tagga #USMTop10 (du måste ha offentlig profil), eller skicka highlights till oss på DM på Instagram, till @basketse.

Se matcherna live på SolidSport
Alla arrangörer har som vanligt en kanal för det laget som spelar i deras grupp. På varje kanal kan man köpa matcherna styckvis för 59 kr/st eller köpa All Access för 159 kr. Köper man All Access för någon av grupperna i DU15 får man som tittare tillgång till ALLA matcher från USM DU15-omgången som sänds på Solidsport.

Länk till SolidSports USM-sida >>>

Lycka till alla 6 lag som deltar från Alvik Basket!

Rulla till toppen