Matchen börjar i högt tempo..

Den här är en match som Alvik måste vinna för att behålla fjärdeplatsen då Umeå vann mot Norrköping och har gått om Alvik i tabellen. 

Matchen börjar i ett högt tempo och startar bäst för Alvik. Tyvärr fortsätter det inte så och Mark kommer ikapp till ställningen 11-8. Alvik lägger i en växel till och när ställningen är 11-11 sätter Elin Ljunggren en tvåa och bli foulad. Ett bonuskast som hon sätter. Perioden fortsätter i ett högt tempo där lagen mest byter poäng med varandra. Perioden slutar 20-22 till Alvik. 

Andra perioden har även den ett högt tempo där Alvik drar ifrån inledningsvis men Mark kommer ikapp. Ledningen är nu bra 1 poäng. När Mark leder med 2 poäng åker dom på en osportslig vilket ger Leidel två straffkast som hon sätter, sedan tar Alvik ledningen genom 2 enkla poäng av Taylor. Samma person gör 2 poäng till i anfallet efter, 31-35. Någon minut senare är det helt lika och perioden slutar med att Leidel sätter en trea och vi går till periodpaus med 37-42. 

Mark startar den tredje perioden genom att sätta tre snabba treor. Som tur är har Alvik Dara Taylor som gör två poäng och en assist som håller Alvik kvar. Mark har på de första 4.30 satt 4 treor och gjort 18!! Poäng. Då förstår vi att Mark är i ledning, dock bara med 7 poäng. Alvik växlar upp igen och är nu bara 1 poäng ifrån Mark, vi har tre minuter kvar. Mark sätter två treor till och har nu sagt 6 treor i perioden. Alvik får två osportsliga som är ytterst tveksamma, men domaren dömer och det är bara att rätta in sig. Perioden slutar 69-56. 

Mark fortsätter dra ifrån i inledningen av fjärde perioden. Ljunggren sätter en viktig trea. Alvik sliter som djur nu och vill verkligen komma ikapp. Det hjälper inte när Mark sätter en till trea och leder med 18 poäng nu. Alvik tar timeout med fem minuter kvar. Efter timeouten kommer damlaget ut som ett annat lag och kämpar sig närmre och närmre. Mindre än en minut kvar, 82-77, och LJUNGGREN sätter en blytung trea. Bra två poängs underläge nu. Med 20 sekunder kvar sätter Taylor en tvåa och blir foulad, hon sätter straffkastet också, 86-80. Alvik har två chanser i slutet att komma ikapp och vinna, men små misstag kan leda till tunga förluster och så blir det tyvärr i den här matchen, 88-83. 

Förlusten innebär att Alvik möter Umeå i första rundan av slutspelet precis som innan men nu har man inte längre hemmaplansfavör.

Janel McCarville förklarar matchen så här: Mark spelade väldigt bra och utnyttjade våra svagheter. Det skadar ju inte när man skjuter galet bra från trepoängslinjen. Vi kunde inte genomföra vår plan på det sätt vi ville och det händer ibland. Vi får bara ta den här förlusten och komma tillbaka. Vi ser fram emot slutspelet och revange. Vi vet att vi kan bättre än så här och det måste vi visa nu. 

/Sofie Lagumdzija

För Alvik 

Hailey Leiden – 22 poäng, 6 returer

Elin Ljunggren – 18 poäng, 9 returer

Dara Taylor – 15 poäng, 5 returer och 6 assist

Paula Juhlin – 13 poäng, 6 returer

Nicole Jorgensen – 8 poäng, 6 returer 

Tea Milardovic – 5 poäng, 3 assist

Hanna Käll – 2 poäng

För Mark: 

B. Hernandez – 28 poäng, 7 returer, 4 assist

D. Huff – 19 poäng, 5 returer 

J. Brown – 17 poäng, 11 returer 

C. Hicks – 14 poäng, 4 returer, 10 assists 

J. Almqvist – 8 poäng

Rulla till toppen