USM – 6 lag från Alvik Basket är i FINAL FOUR!

Vilken fantastisk helg vi bjöds på.

Elite 8, Top 10 – vilket namn det än har så var det dags för den sista omgången av USM, innan Final Four 2022 i Uppsala. Och nu vet vi vilka lag som gör upp om SM-gulden i maj!

Det började i höstas med sammanlagt 241 lag i åldersklasserna U15-U21. Nu är våren här, och 78 lag kan fortfarande drömma om att spela USM-finaler. I helgens omgång avgjordes det vilka fyra lag i respektive åldersgrupp (förutom HU19) som går vidare till USM Final Four 13-15 maj i Uppsala.

Det var otroligt spännande att få följa Alviks USM-lag på olika platser runt om i Sverige, det är otroligt mycket känslor och nervositet runt om i våra hallar. Nu är det klart och Alvik Basket har hela 6 lag med i FINAL FOUR som spelas i Uppsala den 13-15 maj! Vilket fantastiskt jobb alla spelare gjort och en stor eloge till alla coacher som lägger ner otroligt mycket tid på det vi alla älskar mest, nämligen basket!

HU15 spelade USM på Lidingö, där förutom hemmalaget, Malbas, EOS och Södertälje stod för motståndet. De två bästa lagen avancerar till Final Four. På fredagskvällen mötte vi Lidingö, och det blev en relativt enkel seger. I andra matchen väntade Malbas, ett storvuxet lag från Malmö. Alvik inledde starkast, men i halvtid var det helt jämt. I andra halvlek hade vi svårt med deras zonförsvar, och sakta men säkert rann matchen ifrån oss, och till slut vann Malbas med 16 poäng. Nu var det kniven på strupen inför de två sista matcherna. Killarna samlade ihop sig och lyckades besegra EOS med 18 poäng trots att spelet fortfarande hackade lite. I sista matchen väntade Södertälje. Efter första perioden ledde Södertälje knappt, men sen lossnade det rejält och vi kunde spela ut ordentligt och vann till slut med drygt 40 poäng. Väldigt starkt jobbat av killarna, och nu längtar vi till Final Four i maj!! – Håkan Folin

Förra helgen kvalificerade sig Alviks U21-tjejer till Final Four i Uppsala i maj. De senaste två säsongerna har spolierats av pandemin och slutspelet har ställts in. Tjejerna har varit rejält spelsugna då USM är det roligaste på säsongen. Nu har vi nästan två månader på oss att förbereda oss för den slutliga kampen i Uppsala. Förutom vi är det Onsala, Umeå, och Luleå i semifinal. Luleå är skyhöga favoriter men vi kommer göra allt vi kan för att vinna semifinalen och sedan kan allt hända. Go Alvik! – Thomas Dahl 

Final Four, det känns väldigt skönt att säga det sa en av tjejerna efter sista matchen i Åkeshov. Känslan hos alla i laget är fantastisk och vi, ledare är extremt stolta över dessa tjejer och deras prestation denna helg. Vi spelade inte vår bästa basket denna helg men vi spelade tillräckligt bra i en på förhand extremt tuff grupp och all eloge går till dessa fantastiska tjejer som äntligen får uppleva en Final Four efter två års träning och brist på tävlingsmatcher pga. covid-19. Tjejernas förmåga att ta in ny information under pressade situationer under helgen var magisk och avgörande faktor till vår framgång. 
– Zlatan Hadziresic 

Helgen har varit jättebra. Vi reste med 14 spelsugna tjejer till Luleå. Vi började och spela mot Eskilstuna som vi inte har mött på väldigt länge och som även de har blivit inbjudna till Scania Cup i år. I den matchen så trycker vi gasen i botten från start och spelar riktigt bra under hela matchen och vinner med 90-29.Den andra matchen mot Skuru vinner vi ganska lätt även om vårt spel var lite blandat.På söndag väntade gruppfinalen mot SBBK som vi vinner med 22 poäng och det innebär att vi vinner gruppen redan efter 3:e matchen.Sista matchen mot Gladan blir en rolig match med en hemmapublik som hejar på sitt lag och ett Gladan som verkligen vill visa att de kan slå oss. I den här matchen så spelar vi väldigt bra i början och tar en snabb ledning. Under andra perioden tappar vi men lyckas sedan ta tillbaka initiativet och vinner med 23 poäng.Gladan Basket hade ordnat ett fantastiskt arrangemang och ett väldigt trevligt mottagande. – Lars Jacobsson

Grattis till DU15, DU16, DU17, DU21, HU15 och HU17! Nu ser vi till att Alvik Basket åker till Uppsala och följer er finalhelg den 13-15 maj!

GO ALVIK!

Rulla till toppen