Dramatik avgjorde första kvartsfinalen för Alviks damlag.

Alvik startar matchen bäst och leder genom de tre första perioderna. Ljunggren gör 10 av de 12 första poängen för Alvik som leder som mest med 9 poäng och vinner första perioden med 20-24.  

Matchen är inledningsvis jämn och spännande där det är helt lika med två minuter kvar att spela av första halvlek. Där händer något och Alvik gör ett ryck och leder med 12 poäng när vi går till halvtidsvila. Ljunggren har gjort 19 i matchen på bara 14 minuters speltid. I halvtid är ställningen 34-46. Det här känns riktigt bra.  

Tredje perioden blir jämn där Umeå tar ett litet grepp. Då svarar Alvik och utökar sin ledning till 13 med 4 minuter kvar. Jorgensen är otroligt viktig i den tredje perioden och tar många viktiga returer och blir foulad, det ger henne straffkast för Alvik. Umeå kommer i kapp i den tredje perioden och Alvik leder med 8 poäng inför när slutsignalen ljuder. 54-62.  

Fjärde perioden fortsätter i Umeås tempo och Alvik tappar sin ledning och leder som minst med 2. Då kliver Hailey Leidel fram och sätter två tunga treor och vi leder med 8 poäng igen. Hon är grym i fjärde och bär laget.  
Med en minut kvar är ledningen nere till 1. Det är som sagt en otroligt jämn och spännande match.  

Ställningen är 82-82 med en minut kvar av matcher, alldeles för dramatiskt och jämnt. En väldigt bra basketmatch är vad vi får se. Men några sekunder kvar leder Umeå med 2 poäng och blir foulade på Dara Taylors retur, dom sätter ett straffkast och sedan rinner tiden ut. Alvik är hundradelar från att utjämna då just Taylor sätter en trea från halva planen precis då slutsignalen ljudit. DRAMATIK på hög nivå.  

Alvik har 20 turnovers i matchen och det är något som coach Janel lyfter när jag pratar med henne efteråt. Hon nämner också att dom måste hantera Umeås press bättre och ta hand om bollen. Hon påpekar också att dom gav upp för många andra chanser för Umeå att göra poäng på. Dom behöver boxa ut och ta returerna, 17 offensiva returer drog Umeå ner.  

Nästa match spelas redan imorgon, måndag med uppkast 19.00 i BORGEN! ”Då gäller det att spela 40 minuter bra basket då 34 inte räcker mot ett lag som Umeå!” – säger coach McCarville.  

Alvik spelade väldigt bra och det är inte mycket man behöver förändra för att kamma hem en vinst i den andra matchen i kvartsfinalserien. ”Vi behöver avsluta matchen starkare” – Janel.  

Imorgon är det vinst som gäller för Alvik, då spelas en tredje och avgörande match mot Umeå på onsdag, i Umeå. Det här fixar vårt damlag, men för att vara på den säkra sidan: KOM TILL BORGEN IMORGON och var den sjätte spelaren som hjälper damerna till vinst!  

LETS GO ALVIK!  

/Sofie Lagumdzija

För Alvik:  

Elin Ljunggren – 25 poäng, 4 returer  

Hailey Leidel – 21 poäng, 8 returer, 3 assist 

Dara Taylor – 12 poäng, 8 returer, 11 assist  

Nicole Jorgensen – 7 poäng, 8 returer 

Tea Milardovic – 10 poäng  

Paula Juhlin – 5 poäng 

För Umeå:  

T. Brown – 23 poäng, 7 returer, 6 assist  

S. Hansson – 18 poäng, 7 returer  

A. Marinkovic – 18 poäng  

A. Degbeon – 11 poäng, 4 returer  

S. Williams – 8 poäng, 9 returer  

P. Elias – 7 poäng 

Rulla till toppen