Herrlaget vinner rysare (16-12, 21-15, 19-16, 20-21)

Alviks herrlag hade en helg i Luleå där man på lördagen vann mott RIG Luleå och på söndagen mötte laget Luleå Steelers.  

Alvik startade matchen i ett rasande tempo och ledde som mest med 14 poäng. Perioden slutade 27-16, där Jonas Rusom gör hela 15 poäng för Alvik, han är verkligen på gång. Eskil Levin är också het och gör 8 poäng i första perioden.  

Sedan händer något och andra och tredje perioden går inte riktigt lika bra. Såhär säger coach Johan om det: ”Vi spelar två tuffa matcher i helgen och får skador på två viktiga spelare, Ayman och Eskil, då blir det tunga minuter på övriga i laget. Då blir det lätt så att man dippar lite i spelet när kroppar och huvuden börjar bli slitna.”  

Och visst är det så att oförutsedda förändringar i ett lag kan skapa lite oreda, efter andra perioden leder Alvik fortfarande med 5 poäng. 21-15 slutar perioden.  

I tredje behåller Alvik ledningen under stora delar men med en minut kvar skadar sig Eskil Levin och då ligger man under med 4 poäng. När slutsignalen ljuder står det 56-58 till Alvik och man är i ledning inför sista perioden.  

Sista perioden blir också en jämn och spännande historia där många spelare har avgörande moment. Jonas Rusom gör 9 poäng i perioden och 37!!! I matchen. Det är helt sjukt, -”När Jonas gör 37 poäng ger det fler spelare öppna lägen som vi utnyttjade väl”- Coach Johan. Alexander Holmström Forster sätter en viktig trea i slutet och har 9 returer i matchen. Philippe Auvray har en viktig and one i slutet. I basket är det ju inte bara de spelare som gör mycket poäng som avgör om det blir vinst eller inte, det är också de små sakerna vissa spelare gör som kanske inte syns i statistiken. Det är också något som Johan belyser, ”Statistiken på Jonas, Eskil och Alexander är grym, 66poäng och 23 returer, men man får inte glömma dom andra som gör ett otroligt jobb med att spela bra försvar och släppa bollen i rätt läge.  

Alvik vinner matchen tillslut och det är framförallt för att laget lyckas stoppa Steelers i rätt lägen och tar viktiga returer i matchens slutskede.  

Johan och laget är väldigt glada över att ta den 6:e raka segern och planerar att avsluta säsongen starkt mot Sundsvall på lördag.  

En otroligt stark vinst av Alviks herrlag som nu ligger på en fjärde plats i tabellen. Oavsett hur det går på lördag så har laget verkligen avslutat säsongen otroligt bra.  

/Sofie Lagumdzija

För Alvik: 

Jonas Rusom – 37 poäng, 7 returer, 3 assist 

Eskil Levin – 16 poäng, 7 returer  

Alexander Holmström Forster – 13 poäng, 9 returer 

Adam Massarsch – 5 poäng, 4 returer  

Philippe Auvray – 4 poäng, 4 returer, 5 assist 

William Hamzehnejad – 2 poäng 

Felix Wollberg – 2 poäng, 3 returer  

För Luleå Steelers: 

A.Kobylak – 23 poäng, 6 returer, 4 assist  

S. Larsson – 13 poäng 

S. Ali – 10 poäng, 13 returer  

M. Skagius – 8 poäng, 5 returer  

E. Hortlund – 6 poäng, 5 assist  

Rulla till toppen