Alvik vinner rysarkvart.

Matchen startar jämnt och poängsnålt men efter fem minuter kommer Alvik i gång och drar ifrån rejält. Alvik spelar otroligt bra i försvar i första perioden och släpper bara in 11. Ännu bättre spelar man i anfall och gör 22 poäng. Det kan man tacka Elin (9poäng), och Paula (7 poäng) för. 

I andra perioden steppar Umeå upp och spelar bättre, det leder till att Alvik missar mer och Umeå knappar in lite och vinner perioden med 16-19, där Jorgensen är den som gör mest offensivt för Alvik i den andra perioden med 9 poäng så här långt.  

Umeå fortsätter att mala sig in i matchen samtidigt som Alviks försvar inte längre är lika lyckosamt. Det gör att Alviks ledning helt plötsligt bara är fyra poäng. För första gången i matchen tar Umeå ledningen med två poäng. Alvik behöver höja tempot igen nu och lita på sin förmåga. Det gör man också och perioden slutar med momentum för Alvik och ställningen är 60-56.  

Umeå tar ledning igen i den fjärde perioden, kom igen nu ALVIK! Publiken hejar på och gör allt för att hjälpa sitt lag. Försvaret är tillbaka för Alvik och man spelar med mer disciplin. Som mest leder Alvik med 6 poäng i fjärde perioden. Nu är läget där Alvik behöver stänga matchen, det man inte riktigt lyckades med i Umeå senast. Returerna och att ta hand om bollen blir extra viktigt i matchens slutskede. Det är onödigt spännande i slutet och Umeå tar flera offensiva returer vilket ger dem 5 poäng och 73 lika med 1.30 kvar. Publiken gör allt dom kan för att heja på laget och så bra dom gör det!! Med 23 sekunder kvar leder Alvik med 4 poäng. Det är sådan dramatik. Ingen som ser den här matchen kan ha normal puls. ALVIK VINNER efter straffkastdrama. Dara Taylor är den spelare som ser till att Alvik vinner genom att göra 13 poäng i sista perioden.  

Janel är nöjd efter matchen och hyllar hur laget spelar tillsammans och gör det som krävs för att vinna. Hon säger också att laget spelade bra stora delar av matchen men kommer behöva spela bättre på onsdag i den sista och avgörande kvartsfinalen. 

För Alvik:  

Elin Ljunggren – 21 poäng, 4 returer, 5 assist  

Dara Taylor – 15 poäng, 7 returer, 7 assist  

Paula Juhlin – 15 poäng, 4 returer, 3 assist  

Nicole Jorgensen – 11 poäng 

Hailey Leidel – 9 poäng, 7 returer, 5 assist  

Tea Milardovic – 4 poäng  

Anna Stern – 3 poäng, 5 returer  

Hanna Käll – 2 poäng  

För Umeå  

T. Brown – 24 poäng, 8 assist  

A. Degbeon – 19 poäng, 6 returer   

A. Marinkovic – 13 poäng,  

S. Williams – 10 poäng  

S. Hansson – 7 poäng, 11 returer 

Bild: Harald Weidinger

/Sofie Lagumdzija

Rulla till toppen