Säsongen är över för Alviks damlag.

Vi förstår alla att det är besvikna och trötta spelare som åker hem från Umeå. Det kändes verkligen som att damlaget skulle ta hem det här efter hur de två första kvartsfinalerna sett ut.  

Första matchen förlorade man snöpligt på slutet efter att ha haft ledningen hela matchen, matchbilden i den andra såg precis likadan ut men Alvik knöt ihop säcken och vann. Matchbilden igår, såg helt annorlunda ut. Umeå kom ut urstarka och gick snabbt till en komfortabel ledning som man kunde hålla matchen igenom, Alvik kom så nära som 6 poäng men det räckte inte den här matchen. Tillslut blev siffrorna större än matchbilden visade 85-68 (24-12, 16-19-, 21-22, 23-15). Det betyder att Alvik ändå vann mittenperioderna men att säsongen är slut för denna gång.  

Lagkaptenen Paula Juhlin var bäst för Alvik den här matchen och hon säger att laget hade högre ambitioner än så här. Hon säger också att det är tråkigt när man vet att man kan prestera bättre men inte får ihop de sista bitarna. Det sista hon nämner är att säsongen varit utmanande på många sätt men att Janel ändå fått dem att spela som lag vilket har gjort att dom höjt sig som lag efter jul.  

Det kan vi ju verkligen hålla med om, resultatet talar för sig själv där. Janel hyllar också laget och säger att hon är stolt över hur långt laget har tagit sig på den lilla tid hon haft dem. Hon är också tacksam att hon fick möjligheten att ta sig an det här laget och hjälpa dem växa som grupp. ”Sad about the outcome but beyond proud of my team” är det sista hon säger och hela damlaget ska verkligen vara stolta över säsongen. Vi hade såklart hoppats på att få se mer av vårt damlag och önskade oss en final och det gjorde dom också.   

Vi måste också nämna Elin Ljunggrens säsong. Hon snittar nästan 18 poäng och 8 returer per match. Jag sticker ut hakan och säger att hon är den bästa svensken i ligan den här säsongen.  

Vi säger grattis till Umeå som får spela vidare i semifinal och vi tackar vårt damlag med en STOR STARK applåd för en otroligt fin säsong som dom ska vara stolta över.  

/Sofie Lagumdzija

För Alvik:  

Paula Julin – 18 poäng, 5 returer 

Elin Ljunggren – 14 poäng, 8 returer  

Dara Taylor – 13 poäng, 4 returer, 9 assist  

Hailey Leidel – 11 poäng, 5 returer  

Tea Milardovic – 6 poäng  

Anna Stern – 2 poäng, 6 assist  

Mikaela Gustafsson – 2 poäng  

Nicole Jorgensen – 2 poäng  

För Umeå:  

T. Brown – 25 poäng, 4 returer, 6 assist  

A. Degbeon – 18 poäng, 16 returer  

S. Hansson – 14 poäng, 8 returer  

A. Marinkovic – 11 poäng 

P. Elias – 9 poäng 

S. Williams – 7 poäng, 9 returer  

Rulla till toppen