Missa inte BLIXTARNA i helgen.

I helgen är det dags för Blixtarna i Alvik Basket att spela Basketligan Special i Södertälje. Om man har vägarna förbi så är det här något fantastiskt att följa. Just därför kallas ligan för “Där fantastiskt händer”. Blixtarna spelar kl 15.00 i Rosenborgs SPH.

Hur det hela började
I april 2015 träffades Jonas Autio från Olympic Göteborg, Tommy Wallin från Östersund Happy Hoops och Orkan Berktan från Svenska Basketbollförbundet för att för första gången diskutera möjligheterna att starta en nationell liga för basketspelare med intellektuella funktionsvariationer.

Det hade då funnits basketverksamhet för målgruppen i drygt 10 år och tanken med en rikstäckande liga var att få en regelbundenhet i tävlandet och att basketsporten för målgruppen inte skulle stå och falla med enstaka eldsjälars engagemang.

Basketligan Special skapades
En månad senare var samtliga aktiva klubbar på plats i Uppsala och klubbade igenom förslaget om en nationell basketliga. Ligan skulle bestå av tre sammandrag per säsong där klubbarna turas om att stå som arrangörer. Basketligan Special hade sett dagens ljus.

Ligans första mästare korades 
Under debutsäsongen 2015-2016 stod Göteborg, Sundsvall och Stockholm som värdar. Efter en hård strid mot Kometerna från Sundsvall stod Olympic Göteborg som ligans första svenska mästare.

Utvecklingen fortsätter
Basketligan Special blev snabbt en succé såväl sportsligt som i socialt och i media. Under säsongen 2016-17 har flera nya lag startat upp verksamhet, lag som efter hand kommer ta steget in i ligan.

Ligaföreningen skapas 
Representanter från alla lag i ligan bildade Föreningen Basketligan Special som driver och administrerar ligan med stöd av Svenska Basketbollförbundet.

Lycka till Blixtarna och GO ALVIK!!

Rulla till toppen