Mady Mahdy blir ny headcoach i Alvik Basket.

Alvik Basket är överens med Mady Mahdy att han blir damlagets nya headcoach och även ansvarig för föreningens barn- och ungdomsverksamhet.

– Vi är mycket glada över att Mady tar över rollen som headcoach för damlaget. Lagets tidigare tränare Janel McCarville är oerhört omtyckt och respekterad i föreningen, men vi kunde inte få till ett avtal som passade båda parter säger Camilla Altéus, klubbchef i Alvik Basket.

Mady Mahdy är ett känt namn i Basketsverige. De senaste tre åren har han varit headcoach för Uppsala Basket i Damligan och han har även varit ungdomslandslagscoach i många år. I sommar ingår Mady i tränarstaben för DU18-landslaget.

– Alvik Baskets vision är att vara Nordens främsta växthus för unga spelare och ledare, och som ett led i det har styrelsen tagit beslut på att dam- och herrlag ska satsa mer på spelare från de egna leden. Med Mady som både damlagscoach och ansvarig för barn- och ungdom kommer den grön-gula-tråden att bli ännu starkare. Att Madys imponerande basket-CV även innehåller erfarenhet av att leda och utveckla en coachakademi för unga ledare, gör att han blev ett lätt val för oss, säger Johanna Fredman, ordförande Alvik Basket.

– Det ska bli väldigt roligt att få komma till en sådan fin och växande förening som Alvik Basket. Jag är taggad på att kunna bidra med det jag kan och lära känna klubbens medlemmar för att tillsammans nå Alvik Baskets vision och mål mot att bli Nordens främsta växthus. Att kombinera barn- och ungdomstjänsten med damlaget var mycket lockande för mig och ett givet val, säger Mady Mahdy.

Välkommen till Alvik Basket!

För mer information, kontakta: Camilla Altéus, klubbchef Alvik Basket
Mobil: 070 – 444 6420 E-post: camilla@alvikbasket.nu

(Foto: Peter Bohlin)

Rulla till toppen