DU16 vann internationell cup i Barcelona!

I torsdags förra veckan åkte DU16 (17 spelare, 3 coacher, 7 föräldrar och 2 syskon) till Blanes utanför Barcelona för internationell turnering, Euro YouthBasketball Cup. Tanken med resan var att få en rolig avslutning på säsongen.

På fredagen började turneringen och i första matchen mötte vi ett slovakiskt lag. Tjejerna märkte direkt att spelet var mycket tuffare och domarna tillät mycket tuffare spel. Vi spelade bra och vann matchen med 4 poäng. 

På lördagen hade vi två matcher i gruppen, ett israelisktlag och ett spanskt lag. Vi vann båda så vi gick därmed till slutspel. 

Semifinal och final spelades på söndagen. I semin mötte vi ett lag annat lag från Slovakien och i finalen ställdes viåterigen mot det slovakiska laget som vi spelade mot i första matchen. Tjejerna spelade riktigt bra och vi hade vi lärt oss att vi måste spela tuffare än vi gör i Sverige för att vinna. Vi vann finalen med 17 poäng.

Efter varje match var det raka vägen ner till poolen alternativt havet för ett svalkande bad. Stranden låg bara 300 meter från vårt hotell. På hotellet bodde även lag från andra länder så tjejerna har fått många nya bekantskaper, både tjejer och killar.

Vi har också gjort några teambuilding övningar där tjejerna fick beskriva varandras positiva egenskaper plus vad basket har givit dem. Otroligt nyttiga och bra övningar. 

Innan vi åkte hem på tisdagen åkte vi in till Barcelona för shopping och för att strosa runt på La Rambla.

Resan blev en riktig höjdare vad gäller upplevelse och riktigt roligt att tjejerna även lyckades bärga hem guldet.Nu ser vi framemot ett långt och skönt sommarlov!

Rulla till toppen