Förlust i premiären för vårt unga herrlag.

Herrarnas seriepremiär slutar 74-82 (10-20, 17-16, 26-15, 23-31) hemma i Åkeshov. 

Första perioden slutar 10-20 och laget får inte riktigt i gång spelet och en del premiärnerver gör att man har en del turnovers i matchens inledande period. 

Alvik startar andra perioden aggressivt och Aros gör en del turnovers samtidigt som Alvik sätter sina skott. Vid ställningen 16-20 tar Aros timeout. Därefter sätter Oskar Ek tre 3-poängare i rad för Aros till ställningen 20-32. Alvik kommer i kapp lite och vi går till halvtidsvila med ställningen 27-36. 

Efter halvtid kommer Alvik in och är ON FIRE genom att göra 10!!! Snabba poäng och leder nu med 1 poäng. En del av denna framgång ligger i den defensiva returtagningen och ett aggressivt försvarsspel. Det aggressiva försvarsspelet smittar av sig i anfall vilket gör att man drar många fouls på Aros. Alvik sätter fem 3-poängare i perioden vilket såklart också bidrar till att man är i ledning med 53-51 när slutsignalen ljuder. Det betyder att Alvik vinner perioden med 26-15! Riktigt bra jobbat. 

Fjärde perioden inleds med att lagen byter poäng och ledning med varandra om vart annat. När det återstår 2 minuter av perioden leder Aros med 2 poäng. Då kliver Oskar Ek fram för Aros igen och gör 6 poäng till ställningen 72-80 med 1 minut kvar. Alvik får i två poäng till men det får även Aros och matchen slutar 76-82. 

Det måste också nämnas att Colin McInerney satte tre av fyra tvåpoängsförsök och 5 av sex trepoängsförsök. Det är väldigt bra! Han missade bara 2 skott på hela matchen. Hela laget hade väldigt bra skottprocent.  

” En debut med mycket nerver. Det var första seniormatchen någonsin för många av våra spelare. Väldigt lärorikt för oss som lag och jag tror att varje spelare nu förstår hur man spelar på en senior nivå. Aros är ett stabilt lag med mycket rutin och något års erfarenhet på den här nivån. Det syntes igår och dom gjorde färre misstag i slutet av matchen vilket gjorde att dom vann” – Stefan Zivkovic Head Coach

Vad var skillnaden för er i den tredje perioden som var på en helt annan nivå? 

-Vi kommer ut efter första halvlek med ett helt annat självförtroende. I första perioden var många nervösa vilket märktes. I andra halvlek är det lite mer detaljer som behöver förbättras, vi är på rätt väg men har mycket jobb att göra innan vi är i mål. 

För Alvik 

Colin McInerney – 21 poäng (80%), 9 returer

Nicola Ljesevic – 14 poäng

Eskil Levin – 13 poäng 

Felix Jolly-Holstad – 10 poäng, 6 returer 

Bartek Pawlak – 4 poäng 

L. Ryot – 4 poäng 

Leo Byrne – 4 poäng

Melker Myron – 3 poäng

För Aros:                                             

O. Ekh – 40 poäng

T. Dabaugh – 12 poäng

A. Simovic – 11 poäng 

S. Wahlberg – 8 poäng

A. Videhult – 6 poäng 

A. Lundqvist – 4 poäng 

/Sofie Lagumdzija

Rulla till toppen