Äntligen Svenska Cupen!

På söndag är det dags för vårt damlag att spela säsongens första match och det i Svenska Cupen. Laget åker ner och möter RIG Mark med uppkast 16.00. 

Svenska cupen spelas med direkt utslagning vilket innebär att man åker ut vid en förlust. Mark har tagit sig vidare från omgång 1 genom att slå ut Helsingborg BBK. Nu är det omgång två och vinnaren går vidare till omgång 3. Där får det bäst rankade laget välja motståndare först, sedan de näst bäst rankade och så fortsätter man på det sättet. Omgång 3 spelas första helgen i november. 

Coach Mady ser fram emot att få spela Svenska Cupen som inte spelats på några år, framför allt på grund av corona. Han säger att det ska bli roligt att testa det nya lagbygget samt att få chansen att möta lag som inte spelar i SBL-Dam. Han ser också positivt på att det börjar med en bortaresa då det ger chans att stärka truppen och dess dynamik. 

Laget har ingen specifik målsättning för Svenska Cupen mer än att vinna nästa match vilket han säger känns givet då det är direkt utslagning. Man spelar också med samma lag i Svenska Cupen och SBL-Dam, men kommer försöka testa de unga spelarna lite mer så att de ska bli bekväma med nivån innan SBL-säsongen drar igång. 

Vi längtar redan till uppkast! 

GO ALVIK GO

Rulla till toppen