Herrlaget var nära mot Umeå.

Herrlaget var uppe i Umeå för andra matchen för säsongen. Det blev en jämn match där små marginaler avgör slutresultatet. 

Första perioden börjar jämnt och i ett högt tempo där Alvik drar ifrån lite efter halva perioden är spelad. Man spelar sig till bra lägen och situationer och när perioden är slut leder man med 17-23. Såhär långt har man ett väldigt fint skytte från 3 poängslinjen. 

Första fem minuterna av andra halvlek innehåller ett böljande spel då Umeå kan höja tempot en hel del när Alvik missar några fler avslut som dom kan ta returer på. Alvik leder med 26-30 så här långt in i perioden. Det är väldigt högt tempo från båda lagen vilket är roligt att titta på. Det blir jämt i slutet av perioden där det är lite stökigt med osportslig foul och många avblåsningar. Med 40 sekunder kvar drabbas Eskil Levin av vad som ser ut som en fotskada. Det ser allvarligt ut då han attackerar korg och sedan lägger sig ner bakom korgen. Vi hoppas såklart att han är ok och tillbaka väldigt snart. Perioden slutar 39-40 till Alvik. 

Efter halvtidsvilan kommer Alvik in och drar ifrån lite men sen blir matchen lite mer stökig. Många fouls och bortkastade bollar från båda laget gör att Umeå kommer närmre. Då drar herrlaget ifrån igen men i slutet av perioden har Umeå återigen kommit ikapp och även förbi. Med knapp sekunder från slutsignalen av tredje perioden drar Samir Ahmed i en trea till 60 lika inför sista perioden. 

Fjärde perioden blir även den väldigt jämn men i slutet rinner det iväg lite. Detta beror mycket på att man i perioden har 9 turnovers. Det är precis det coach Stefan trycker på också, att man i andra halvlek har 19! Turnovers och Eskils skada. Det hade varit en helt annan matchbild om dom två komponenterna sett annorlunda ut. 

Matchen slutar 84-74 till Umeå och framöver kommer Alvik att fokusera mycket på försvaret, ”allt börjar där, vi måste fortsätta ta små steg framåt” – Coach Stefan. 

Nästa match så tar Alviks Herrlag emot Åkersberga i Åkeshovshallen. 

Uppkast lördag 17.00. Be there!

Rulla till toppen