Damerna vidare i Svenska Cupen!

Alviks damlag vann på söndagen åttondelsfinalen i Svenska  Cupen och är nu vidare till kvartsfinal. Vilket motstånd det blir där, återstår att se.  

Matchen spelades i ett högt tempo där Alvik pressade högt och tvingade RIG Mark till svåra beslut och många turnovers. I anfall var också tempot högt och det var inte stillastående i många sekunder. Väldigt rolig och publikvänlig basket, det är också någon som coach Mady säger att man vill fortsätta med under säsongen. Snabb och aggressiv basket och DET kommer bli så roligt att se. 

Mady poängterar också att även om den här matchen vanns ganska enkelt så vet man att säsongen kommer att hålla en annan nivå i SBL dam framöver. Det är såhär man vill spela, men med lite mer struktur i spelet, vilket kommer krävas på högre nivå. 

Alvik hade greppet hela matchen men RIG Mark kämpade och hade en del spelare som levererade genom fina drives och bra treor men Alvik var aldrig direkt hotade. Något mer som utmärktes positivt för Alvik vad den offensiva returtagningen. Håller man i alla dessa komponenter kan damlaget bli riktigt farliga den kommande säsongen. Rolig inledande match på säsongen och jag kommer sitta bänkad för att följa resten. 

Slutsiffrorna skrevs 43-102 till Alvik. 

GRYMT JOBBAT! 

Nästa match för damlaget är Lördag 8 oktober klockan 16.00 mot Visby på bortaplan. 

HÄR SER NI MATCHEN!!!

Rulla till toppen