En perfekt försäsong för HU16!

Säsongsuppstarten för HU16 (födda 2007) innehöll i år två nya aktiviteter. Stommen i laget är intakt från förra säsongen, samtidigt som fyra nya killar anslutit. För att få ihop gruppen tidigt i säsongen planerades det in ett försäsongsläger i början på september strax utanför Stockholm med två övernattningar, fredag eftermiddag till söndag eftermiddag. Fokus lades på att repetera vår filosofi i anfall och försvar, få in de nya spelarna i gruppen samt lägga grunden för att diskutera och fastställa lagets målsättningar för säsongen. Basketträningar varvades med teoripass och poolhäng — 6 basketpass och 4 kortare teoripass hölls under helgen. Det märks att killarna mognat över sommaren, med bibehållen koncentration och fokus under hela helgen, samtidigt som längtan och glädjen för spelet var uppenbar. 

Veckan efter var det dags för lagets andra försäsongsaktivitet, en resa till Berlin i Tyskland. På agendan låg träningsmatcher mot Alba Berlin och höjdpunkten att följa herrarnas basket EM-slutspel på plats i Mercedes-Benz Arena! Alba Berlins HU16-lag träffade vi i juni tidigare i år, när vi spelade Tartu Basket Cup. Vi mötte dock aldrig varandra i den turneringen. Både vi och tyska lagets tränare tykte att skulle vara intressant med ett utbytte, vilket ledde till planerna att anordna denna mini-weekend. Väl på plats i Berlin inledde vi med en tidig match på lördagen. Det blev ett uppvaknande! Tyskarna spelade snabbt, enkelt och med mognad. Förlust med 30 poäng. Kort snack efter matchen följdes av lite sightseeing i centrala Berlin, där bland annat TV-tornet världsklockan, Brandenburger Tor och Check-point Charlie besöktes. 

Kvällen vigdes åt EM-slutspelet, där vi bland annat fick följa åttondelsfinalen mellan Litauen och Spanien som avgjordes till spanjorernas fördel efter förlängning. Efter en lång dag gick 14 killar till sängs inspirerade och revanschsugna. 

Tidig söndag morgon och en helt annan intensitet från våra killar.

Vi ”studsar” tillbaks från gårdagen på ett fantastiskt sätt och vinner matchen med 8 poäng! Försvarsspelet hjälper oss hitta en trygghet som möjliggör flyt i anfall. Skönt med seger, vidare till EM-arenan! 

Hemmanationen spelade inför en entusiastisk publik, häftigt att följa på plats. Det gick inte att känna igen tyska laget från VM-kvalmatchen mot Sverige ett par veckor tidigare — nu var intensiteten högre och Dennis Schröder sprang på plan 😀. 

Med många intryck och trötta kroppar transporterades vi till flygplatsen för hemfärd söndag kväll. 

En perfekt försäsong var avslutad med en skön känsla inför stundande säsongsstart!

Rulla till toppen