Åkersberga var numret för stora.

Alvik tog emot Åkersberga på hemmaplanen i lördags. Åkersberga kom ut otroligt aggressivt och sprang, mycket! Redan efter4 spelade minuter var ställningen 2-14 och Alvik tar en timeout. Herrlaget kämpar på men Åkersberga fortsätter att springa och göra enkla poäng, något Alvik har lite svårare med och det rinner iväg lite till, 4-18 med 4 minuter kvar. Sen kommer man igång och avslutar perioden med att spela jämt 10-10. Perioden slutar 14-28. 

Andra perioden startar något jämnare sen sänker Åkersberga två snabba treor vilket gör att det drar ifrån ytterligare. Med halva perioden spelad är ställningen 21-43 som sedan slutar 31-56. 

Tredje perioden blir den tuffaste för Alvik som bara får i 10 poäng medan Åkersberga gör 28 även i denna period. 

Alvik håller ändå ett jämnt tempo i matchen och spelar bra basket men Åkersberga är mer rutinerade och har ett bättre sänk på skotten där här matchen. Matchen fortsätter i samma tempo från båda lagen och periodsiffrorna är mer eller mindre helt jämna. Matchen slutar till sist med siffrorna 59-113 till Åkersberga. 24 turnovers och en skottprocent på 24 procent gjorde att siffrorna blev större än dom hade behövt vara. 

Vi vill ändå ge cred till herrlaget som aldrig gav upp utan visade upp fin laganda och många sekvenser i spelat att bygga vidare på. 

För Alvik: 

Leo Byrne – 21 poäng, 7 returer och 4 assist

Samir Ahmed – 11 poäng, 8 returer och 5 assist

Melker Myron – 11 poäng

Colin Mcinerney – 7 poäng

Boris Vidlund – 3 poäng 

Leo Ryott – 3 poäng, 5 returer och 3 assist

Bartlomiej Pawlak – 2 poäng och 5 returer

Felix Holstad – 1 poäng och 6 returer

Rulla till toppen