Storseger för damerna i premiären!

Damlaget åkte över till Gotland för att ta sig an Visby ladies och det gjorde man med bravur.

Inledningen av matchen var jämn och i halvtid ledde Alvik med 6 poäng. Vi vet ju att det ”nya” damlaget vill spela aggressivt försvar och springa mycket i anfall. Det gjorde man konsekvent hela matchen vilket gjorde att Visby inte orkade hänga med i mer än två perioder och vi går till halvtidsvila med ställningen 42-48 till Alvik. 

I tredje perioden ökar Alvik tempot ytterligare, är det ens möjligt undrar man? Men jo, dom gör det. Aquira Decosta gör 11 poäng i perioden och slutar på 33 när matchen är över. Hon har också 11 returer och 4 steals. Efter tredje perioden är ställningen 53-76 och Alvik vinner den med 28-11. Vilket spel man visar upp. 

Fjärde perioden blir lite jämnare poängmässigt men efter den starka tredje perioden Alvik visar upp är man aldrig hotade av Visby. Matchen slutar 74-94 och Alvik har då tagit en otrolig vinst i säsongens första match. Grymt jobbat.

Jag måste säga att jag är otroligt imponerad Alviks spel. Rolig och snabb basket där alla är involverade och har en betydande roll. Ledarstaben har lyckats få ihop truppen otroligt väl på kort tid. Hatten av till alla inblandade i lagbygget och spelarna som tar sig an uppgiften på ett otroligt sätt. 

Coach Mady säger såhär efter matchen: 

Vårt sätt att jobba hårt på båda ändarna av planen gör oss till ett bättre lag och för oss samman som lag. Vi kommer att behöva fokusera mer på försvaret den kommande tiden även om det är roligt att vi gör 94 poäng. 

Decosta spelade bra och jag gillar hur hela laget framhäver och sätter varandra i bra situationer. Den här matchen klev Decosta fram och lagkamraterna bidrog en del till det på samma sätt som hon sätter sina lagkamrater i bra situationer. 

Vi har tydliga förväntningar på oss själva och tar en match i taget med målet att bli bättre och bättre för varje match. Vi har ett coolt lag med riktigt ambitiösa spelare.

För Alvik: 

Aquira Decosta – 33 poäng, 11 returer, 4 steals och 3 blockar 

Kyha Proctor – 14 poäng, 6 returer och 4 steals

Olivia Harm – 13 poäng och 6 returer

Pernilla Sörensen – 8 poäng, 3 assists

Lea Gnesutta – 8 poäng, 

Lotta Vesiluoma – 6 poäng, 3 assists 

Karoline Teigland – 6 poäng, 5 returer

Divora Alem – 5 poäng, 7 assists 

Karoline Lundin – 1 poäng

För Visby: 

N. Flye – 29 poäng, 13 returer

P. Esary – 17 poäng, 9 retuer

E. Olsson – 13 poäng 6 returer 

J. Nygård – 9 poäng

Nästa match spelas borta den 22 oktober mot Sjuhärad Basket!

Rulla till toppen