USM i helgen för U15 & U16

 I maj avgjordes USM Final Four i Uppsala med en fantastisk inramning, grymma prestationer och spännande avgöranden. Nu är det äntligen dags för USM 2022-2023 att dra igång!

Helgen 21-23 oktober avgörs första omgången av USM och kampen om vilka lag som kommer att nå Final Four 2023 i Uppsala inleds. Först ut i USM är U15-U16 som spelas i 33 olika hallar runt om i Sverige, för 195 matcher där 129 lag är igång. Malmö, Eskilstuna, Sunderbyn, Gävle, Södertälje, Arvika Norrköping och Mark är bara några av de 19 platser där USM-basket spelas i helgen.

Först ut i helgen är DU15, HU15 och DU16 & HU16. Otroligt roligt!

“Roligt! Så sammanfattar vi bäst våra känslor när vi ska debutera i USM-sammanhang. 
Vi i F08 har ju endast hängt ihop sen efter sommaren så det har varit mycket nytt för oss, nya kompisar, nya coacher och nu även ny typ av match- USM… 
Vi har nog en av klubbens största trupper, med hela 36 tjejer, och till helgen ska 20 av dem göra sin SM-debut. Vi spelar i Haninge, och möter HagaHaninge och Viby på lördag och Central på söndag. Det ska bli så roligt!” – Jonas Ahnve Coach DU15

“En av höstens höjdpunkter stundar, första USM-omgången. Det gröna HU16 laget åker till Norrköping med ett gott självförtroende. Säsongen har startat bra, trots en del skador i truppen. Vi hade faktiskt vår första träning för säsongen med fullt manskap bara häromdagen. De goda resultaten hittills under säsongen pekar på en välbalanserad och bred trupp.” – Gregori Karamouzis Coach HU16

Spelprogram

Här hittar du grupper och spelprogram för Damer och Herrar U15 och U16. 

Damer U15 >>>
Herrar U15 >>>
Damer U16 >>>
Herrar U16 >>>

#USMBasket och #USMTop10 i SoMe

På sociala medier är det #USMbasket som gäller. Och du kan skicka in dina och ditt lags bästa highlights från helgen till oss! 
Svenska Basketbollförbundet kommer efter varje omgång att sätta ihop highlights med de bästa klippen som läggs upp på sociala medier med hashtaggen #USMTop10 och från videoklipp som skickas till oss.

Ladda upp highlights här >>>

Basket-TV

Alla arrangörer har som vanligt en kanal för det lag som spelar i gruppen. På varje kanal kan man köpa matcherna styckvis eller köpa All Access till någon av grupperna. Köper du till exempel All Access för en grupp i F15 får du tillgång till alla matcher som sänds från USM F15 omgång 1 på Basket-TV.

Här hittar du alla sändningar från USM Omgång 1 >>>

Damer U15 >>>
Herrar U15 >>>
Damer U16 >>>
Herrar U16 >>>

USM-handboken

Vill du veta mer om Ungdoms-SM 2022-2023? I handboken hittar du alla ålderskategorier, kommande speldatum, spelform och mer information kring arrangemangen.

USM-Handboken 2022-2023 (pdf) >>>

Rulla till toppen