Andra raka för Alviks damlag!

   

I säsongens andra match gör damlaget precis som i den första, spelar jämnt inledningsvis och maler sedan ner motståndarna. Det leder till en betryggande seger med 79-94. 

Första perioden startar med ledning 0-6 för Alvik och sen vaknar Sjuhärad till med hjälp av Elin Ljunggren som gör 10 poäng i perioden, nu kan dom gå till en första paus med ställning 20-17 till hemmalaget Sjuhärad Basket. Coach Mady sa inför matchen att en nyckel till vinst var att få stopp på Elmore och det har man lyckats med i första perioden då hon bara fått till 2 poäng så här långt. 

I andra perioden fortsätter Alvik att pressa i försvar vilket leder till att Elin Ljunggren gör 1 poäng och Elmore gör 3 poäng i den här perioden. Då har man verkligen lyckats med sin plan i försvar. Alvik lyckas också stressa fram 8 turnovers från hemmalaget. Vi går till halvtidspaus med ställningen 37-39. 

Efter paus är det jämnt en bra bit in i tredje innan Alvik växlar upp. Det roligaste att se Alviks lag är verkligen hur alla jobbar tillsammans och man har en otrolig bredd i truppen vilket gör det otroligt svårt för motståndarlaget att försvara. I tredje perioden gör Decosta 12 poäng och Lundin 9, dom två tillsammans gör 21 poäng i en period och då har vi fler spelare som gör poäng också. Helt galet om du frågar mig. Perioden slutar med siffrorna 59-70.

Sista perioden och Alvik går som tåget, alla ombytta spelare gör poäng i den här perioden vilket verkligen visar på att lagets spets är dess bredd. Det är också vad coach Mady säger efter matchen. Tittar vi på försvaret och mer exakt det faktum att Alvik tvingar fram 25 turnovers!!, från Sjuhärad, vilket är helt otroligt. Matchen slutar med siffrorna 79-94. 

”Vårt resultat kommer från vårt jobb både i första och andra halvlek där utdelningen kommer senare när vi väl tröttat ut motståndet. Alla våra spelare bidrar och är på liganivå. Vår spets är bredden där alla jobbar för alla. Jag är nöjd med vårt mindset i motgångar, när det inte går enligt plan, då finner vi varandra och lägger i växeln istället för att vika ner oss.” – Coach Mady. 

Damlagets nästa match är Rosabandetmatchen den 29 oktober hemma i Borgen med uppkast 15.00, då fyller vi Åkeshovshallen!!

För Alvik: 

Aquira Decosta – 24 poäng, 10 returer och 3 steals

Kyah Proctor – 19 poäng, 6 returer

Karoline Lundin – 13 poäng

Karoline Teigland – 11 poäng, 4 returer 

Olivia Harm- 9 poäng, 4 returer

Lea Gnesutta – 6 poäng, 4 returer 

Pernilla Sörensen – 5 poäng, 8 returer

Divora Alem – 4 poäng, 5 assits

Alice Curman – 3 poäng

För Sjuhärad: 

E. Ljunggren – 22 poäng, 7 returer

B. Elmore – 17 poäng, 6 returer

A. Golob – 16 poäng, 9 returer

P. Juhlin – 7 poäng, 7 returer 

Rulla till toppen