YES! Äntligen!

Herrlaget tog i måndags sin första seger i division 1. Efter tre förluster, där laget ändå övertygat och spelat bra men inte fått till det fullt ut, lyckas man knyta ihop säcken och ta en rafflande vinst i Västerorts-derbyt mot Blackeberg. 
I första perioden startar Alvik starkt och efter halva perioden är ställningen 9-10 till Blackeberg. Här gör Blackeberg ett litet ryck och leder som mest med 9-17 innan Alvik kommer ikapp och avslutar perioden med 22-20. Det är imponerande att 7 spelare gör poäng i första perioden. 
Andra perioden är också den helt jämn men startar med ett ryck från Alviks sida där man som mest leder med 7 poäng. I den här perioden är det 8 spelare som gör poäng vilket tyder på en otrolig bredd i laget. Vi går till halvtidsvila med 43-41. 
Andra halvlek startar och lagen följs åt och byter mer eller mindre poäng med varandra tills det är tre minuter kvar av perioden. Då sätter Blackeberg in en extra växel och vinner perioden med 11-22, ställningen nu är 54-63 och matchbilden ser lite ut som den gjort de senaste matcherna där Alvik lyckats hålla jämna steg med motståndarna rätt långt in i matchen men inte lyckats hålla ifrån ända in i slutet. Alvik gör inga poäng under de sista tre minuterna av denna period. 
Sista perioden startar och Alvik kommer ut och visar direkt att man inte tänker avsluta den här matchen som innan.Llaget är taggat och efter 4.30 spelare minuter är ställningen 65-67 och man är tillbaka. Blackeberg håller ifrån med bara några poäng ända tills det återstår 32 sekunder av sista perioden då Colin McInerney sätter en trea och ställningen är 79-79. Alla som ser den här matchen har nerverna utanpå och man känner den där underbara känslan som man bara får under en jämn match. Det ser ut att gå till förlängning men i sista sekunden sätter Leo Ryott en trea och ALVIK VINNER! 
Sjukt bra match av laget och coach Stefan säger så här om matchen: “Jag är stolt över de yngre killarna. Dom steppade upp och visade att de kan spela på den här nivån. Det finns såklart många saker vi kan förbättra men jag är glad för killarnas skull. Vi kämpade hårt och vann en tight match.” 


För Alvik:

Aris Papamichail – 19 poäng, 6 returer, 7 assist 
Leo Ryott – 11 poäng, 3 assists 
Colin McInerney – 11 poäng, 4 returer
Melker Myron – 10 poäng,
Boris Vidlund – 7 poäng, 9 returer, 4 assist
Bartolomiej Pawlak – 6 poäng, 
Leo Byrne – 3 poäng, 3 assist
Samir Ahmed – 2 poäng, 7 returer


Rulla till toppen