Damerna vidare till Final Four i Svenska Cupen

Efter en otroligt spännande match står Alviks damer som ett av fyra lag klara för semifinaler och final-4 i Svenska Cupen. Det var inte den välspelade basketen vi är vana att se från Alvik. 51 turnovers fick vi se i matchen och 47 fouls delades ut, då blir det lätt ganska hackigt i spelet. 

Alvik startade matchen bäst inledningsvis och spelar som man brukar, hög press i försvar och högt tempo i anfall och det såg ut som att det skulle bli som vanligt, en relativt enkel seger. Efter första perioden står det 21-25 till Alvik. 

I andra perioden börjar det rätt bra men sen blir det torka i poängprotokollet för Alvik, mellan andra till sjunde minuten gör man inga poäng alls. Det märks också att EOS har gjort sin läxa och låter inte DeCosta ta så många offensiva returer som hon brukar. Det gör också att hon inte är lika involverad i spelet som hon vanligtvis är, ställningen när andra perioden är slut är 39-39. 

Spelet fortsätter lika i tredje perioden och Eos har en ledning med 9 poäng när det återstår en minut av tredje perioden. Eos sätt att spela gör att Alvik inte riktigt får till sitt spel och dom kommer också ut med en högre intensitet än när lagen möttes för en vecka sedan. Efter tredje perioden är ställningen 61-55 och det ser ut som att Alvik ska gå mot sin första förlust. 

I fjärde perioden får Proctor en teknisk fouls som också är hennes femte och Alvik tvingas spela med 7 spelare under de sista fem minuterna av perioden. När detta sker ligger damlaget bara under med två poäng och känslan är att det kommer bli svårt med Proctor på bänken och EOS drar ifrån till en fem poängs ledning direkt. Det ser också ut som att det kommer stå sig, Alvik kommer närmre till ett underläge med två men då svarar EOS och så där håller man på under resten av matchen, ända till slutet. Med en minut kvar av matchen är det äntligen helt jämnt och med 20 sekunder kvar leder EOS med tre poäng. Det är så spännande att naglarna biter av sig själva! Med 9 sekunder kvar sätter Olivia Harm en trea för Alvik och det blir förlängning. 

I förlängningen är Alvik de starkare laget och kan hålla ifrån och vinna. Slutresultatet skrivs till 90-93. 

”Eos kom ut hungrigare än förra mötet och satte bra tryck hela matchen. Vi slarvar tyvärr med många fouls och turnovers som leder till att matchen blir jämn matchen ut. Trots underläge med 9 poäng i slutet kommer vi tillbaka och styr mot förlängning som vi sedan vinner. För oss var det tufft denna match att sätta det tryck vi ville ha och vi tillåter enkla misstag för EOS. Jag är nöjd över spelarnas inställning att kriga vidare för att avancera till Final-4. Detta var en bra erfarenhet och lärdom för oss.” – Coach Mady Mahdy. 

Nästa match för damlaget är nu på onsdag, den 9 november, det är borta match och motståndet står Södertälje för, uppkast kl 19.00 i Täljehallen!

Statistik för matchen kan du hitta HÄR

GO ALVIK!

Rulla till toppen