Två förluster för ett desarmerat Herrlag

Herrlaget hade problem med skador och sjukdomar inför dubbelmötet i Basketettan Herr denna helg. 

På fredagen tog man sin an AIK i Vasalundshallen och matchen började bra för herrlaget där många bidrar och spelar bra i första perioden, hela sju spelare finns med i poängprotokollet vilket skvallrar om bredd i laget. I AIK kan vi hitta Noel Smeds som spelade i Alvik fram till och med denna säsong då han bytte till AIK, han har en bra dag på planen och gör 28 poäng tillsammans med 7 returer och 7 assist, kul att det går bra för Noel. 

Tittar man i statistiken vinner Alvik på nästan alla punkter, man tar fler returer, har fler steals och sätter fler tvåor. Det som skiljer lagen åt är trepoängarna, där AIK har 10 och Alvik 4. Alvik sätter 14 av 27 straffkast där AIK sätter 22 av 24. Sedan har AIK 28 assists i matchen och Alvik har 17. 

Räknar man ihop det kan vi se att Alvik vinner med 60-53 på tvåorna, förlorar med 12-30 på treorna och med 14-22 på straffkasten och slutsiffrorna i matchen blir 104-86 till AIK. Det krävs inte mycket egentligen för att det ska se annorlunda ut. Hade Alvik satt 20 straffkast istället hade ställningen varit 104-92. Hade några fler treor trillat i, tre till, då hade ställningen varit 104-98 och då är det en jämn match. Nu var Alvik få spelare och tröttheten gjorde troligen att man inte orkade hålla fokus i avsluten på samma sätt. 

Bäst för kvällen var Felix Holstad som står för 18 poäng och 10 returer. 

Statistik för matchen hittar du HÄR

Jämnare match mot Luleå

På söndagen tog laget emot RIG Luelå på hemmaplan i Borgen. Det här blir en jämnare historia från start till mål. Alla 8 spelare gjorde poäng och bidrog på bästa sätt. Man kan ju gissa att spelarna var trötta efter matchen på fredagen. Att spela 2 matcher på 3 dagar med 8 spelare är tufft och återigen är det små saker som gör att det inte går hela vägen. I basket är det verkligen små marginaler som skapar ett lite större hål. Några aspekter att titta på i den här matchen var att Alvik inte vann på de flesta kategorier men det blev en jämn match. Laget släppte hela 27 offensiva returer till Luleå vilket resulterade i 25 secondchanse points där Alvik hade 6 poäng i samma kategori. 

I den här matchen är man mer fokuserad i avsluten och det ser ut som nedan: 

17 tvåor = 34 poäng för Alvik, 22 tvåor = 44 poäng för Luleå.

10 treor = 30 poäng för Alvik, 11 treor = 33 poäng för Luleå. 

18 poäng på straffkasten för Alvik och 14 för Luleå. Ger en vinst för Luleå med 82-91. Det är inte mycket som krävs för en vinst egentligen, ett mer satt skott, en straff. 

”I matcherna märkte man verkligen att vi saknar spelare. Just nu är det problem med skador och sjukdomar tyvärr. Vi gjorde helt ok matcher med tanke på omständigheterna. Det var tighta matcher ganska länge men vi orkade inte hela vägen” – Coach Stefan. 

Bäst i Alvik för dagen var tre spelare på olika sätt, Melker Myron har poäng, Bartolomiej Pawlak har 10 poäng och 9 returer och Boris Vidlund har 8 poäng, 6 returer och 4 assist. 

Statistik för matchen hittar du HÄR

Nästa match för herrlaget är hemmamatch den 19 november mot Sundsvall Basket, uppkast kl 15.00

GO ALVIK!

Rulla till toppen