En OTROLIG seger för Damlaget!!

Det såg länge ut att bli en tung förlust för Alviks damer i mötet borta mot Södertälje på onsdagen men vi fick se den bästa basketen som finns i Sverige. Alvik bestämde sig och tog matchen till förlängning, igen och vann, IGEN!!! 

Det var det sjukaste jag sett. Södertälje med spelare som Lollo Halvarsson, systrarna Eldebrink och för att inte tala om Klara Lundquist som draftats i WNBA. På papperet var matchen klar redan innan uppkast men vi som sett Alvik den här säsongen visste att så var inte fallet. Även om det länge såg ut som att papperet skulle ha rätt. 

Första perioden startar segt för Alviks del, inte riktigt samma tryck som vi är vana att se och efter fem minuter var ställningen 20-10 till Södertälje där bara de 4 stjärnorna gjort poäng, de startade glödhett. Sista fem minuterna blir ställningen 17-9 till Södertälje och perioden slutar 37-19. 

Andra perioden steppar Alvik upp och spelar helt jämnt med Södertälje 14-14. Systrarna Elderbrink hålls på 2 poäng i perioden. Dock är underläget fortfarande relativt stort, 18 poäng, och uppförsbacken känns lång. Det vi inte viste här var att uppförsbacken egentligen bara var ett litet gupp.

I tredje perioden märker man en tydlig skillnad i Alviks spel. Mycket mer aggressivitet i försvar, så som vi är vana att se vårt lag. Man spelar också med större självförtroende i anfall och vågar ta hårda attacker mot korg. Det resulterar i att man vinner perioden med 16-18 och ställningen nu är 67-51 och vi har vittring. Kyah Proctor är galen den här kvällen och visar verkligen varför Alvik valt att värva just henne, såhär långt har hon stått för hela 21 poäng och Aquira DeCosta har gjort 18. 

Alviks hårda arbete fortsätter in i den fjärde perioden och Södertälje hittar ingen lösning för Proctor och DeCosta. I början av perioden ligger Alvik under med 18 poäng och här börjar klättringen och nu är hela laget med på tåget mot en vinst! Fem minuter in i perioden är underläget bara 11 poäng och nu känns nerverna i hela kroppen. Pernilla Sörensen går på korg, sätter bollen och får ett straffkast som hon sätter! 8 poäng nu. Det här är möjligt. Med tre minuter kvar är underläget igen 10 poäng och det känns tufft. Men det är nu det händer. Alvik har bestämt sig och härifrån gör inte Södertälje fler poäng medan Alvik gör 10! Slutsignalen går och ställningen är 77-77! FÖRLÄNGNING! 

Fem minuter förlängningsperiod, Alvik startar med att gå upp i ledning med 4 poäng, skönt. Sedan kommer Södertälje ikapp och förbi och leder med 4 poäng med 1.30 kvar på klockan. Då sätter Proctor en trea och DeCosta sänker två straffkast till en ledning för Alvik med 1 poäng. Proctor får två straffkast men sätter bara ett, ledning med 2 poäng och 20 sekunder kvar. Södertälje får två straffkast och har Elin Eldebrink på linjen, hon sätter båda och det är lika igen! 13 sekunder kvar. Herregud vad detta är spännande. I slutsekunderna har Alvik flera chanser som blockas och missas men bollen studsar turligt nog till Karoline Teigland som sätter bollen med 1 sekund kvar och ALVIK VINNER!!! ALVIK VINNER!!

Man undrar ju vilka Ess coach Mady har i sin rockärm, han själv förklarar det såhär: 

Vi respekterade dem för mycket inledningsvis samtidigt som dom har ett starkt lag med många duktiga spelare. Sedan var vi beslutsamma att kriga och spela tillsammans oavsett vad som stod på tavlan. Vi mixade defensivt med olika strategier för att ha bättre koll på deras stjärnor sedan aggressivt anfall genom att skapa övertag. Många säger att vi är ett ungt oerfaret lag vilket stämmer. Dom glömmer dock bort att vi är hungriga, intensiva och ett lag med stark sammanhållning. 

Sofies Lista: 

  1. Kyah Proctors 33 poäng och 9 returer 
  2. Aquira DeCostas 28 poäng och sjuka 18 returer
  3. Alvik lyckas hålla Eldebrinkarna på 0 poäng i andra perioden
  4. Klara Lundqvist får bara göra 9 poäng i de sista 3 ordinarie perioderna
  5. Upphämtningen på 18 poäng i 4e perioden!!! MAKALÖS

Vill du ha mer statistik hittar du den här: 

https://www.profixio.com/app/leagueid13509/match/31245240

Det här laget vill man se live, så alla kommer till Åkeshov nu på lördag den 12 november kl 15.00. Motståndet står Högsbo för!

GO ALVIK!

Rulla till toppen