HU17/19 – Inför USM omgång 1

I helgen (11/11-13/11-2022) så spelar HU17 och HU19, USM kvalomgång 1. Det är Södertälje som står som arrangör för båda lagen varför matcherna kommer spelas i Telgehallens källare, Rosenborg. HU17 och HU19 är väldigt glada att tävlingsomgången spelas i närområdet, och laget hoppas på många starka hejarramsor från en stor tillrest Alviksklack.

Båda lagen siktar på att vinna respektive grupp, men har också en stor respekt för motståndarna. Alla killar i laget har sett fram emot USM och ser turneringen som en av höjdpunkterna under säsongen. En spelare som tycker att USM kommer bli extra roligt är Joel Barenthein som får möjlighet att både spela i U17 och i U19. 

  • Det ska bli jättekul att få spela USM denna helg, båda lagen känns väldigt taggade säger Joel Barenthein. Vi har spelat mot alla dessa motståndare tidigare och vi känner till deras styrkor och svagheter väldigt väl. Vi kommer att ha den allra största respekt för denna tuffa uppgift, fortsätter Joel. Lagen har verkligen lagt den extra tiden i videorummet och vi ska nog hitta något extra ess i rockärmen denna helg, fortsätter en klurig Joel. 

SBBK, Umeå och Kvarnby står för motståndet för U19 och U17 tar sig an SBBK, Göteborg och Viby. Trots tufft motstånd så känner spelarna en spänd men positiv förväntan inför denna helg. Alvik Basket fick tag på U19s returspecialist Melker Myron efter ett svettigt pass i gymmet.

  • Jag har sett en extra glöd hos killarna denna vecka. Vi ser fram emot en helg i Södertälje, men hoppas slippa långa bilköer på vår resa mot kringlornas stad, säger Melker Myron. Laget har väldigt många positiva upplevelser från matcher i Södertälje och specifikt Rosenborgshallen, så vi hoppas att den trenden håller i sig. Vi har grym sammanhållning, och det känns extra roligt att vi får chansen att heja på våra vänner i U17-laget under helgen, fortsätter en sprudlande glad Melker.

Vi hoppas att alla Alvikare tar sig till Södertälje och följer HU17 och HU19s framfart i USM. 

Vi ses i hallarna!

Spelprogrammet finns på länkarna nedan

U17:

https://www.profixio.com/app/leagueid14148/teams/1039310?k=1130501

U19:

https://www.profixio.com/app/leagueid14141/teams/1039307?k=1130499
Rulla till toppen