Femte raka för damlaget innebär serieledning

Damlaget tog på lördagen sin femte raka seger i SBL Dam, och som dom gjorde det sen. Laget övertygade från start till mål och tog en komfortabel seger. Många spelare hade helt otroliga stats efter matchen så vi tar dem direkt. 

Kyah Proctor – 18 poäng, 12 assist och 8 returer

Aquira DeCosta – 20 poäng och 18 returer 

Pernilla Sörensen – 26 poäng och 6 returer (6 av 7 trepoängare) 

Olivia Harm – 15 poäng och 3 returer 

Karoline Teigland – 9 poäng och 5 assist

Divora Alem – 2 poäng, 5 returer och 4 assist

Karoline Lundin – 11 poäng och 3 returer

I första perioden startar Alvik i högt tempo direkt och Pernilla Sörensen är ON FIRE med sina 11 poäng i perioden. Det är efter de fem första minuterna som Alvik drar ifrån på riktigt och perioden slutar 23-13. 

När man tror att Alvik har lagt i sin högsta växel inser man snabbt att man hade fel och dom ökar tempo. Alvik visar på otrolig bredd i laget där hela 8 spelare gör poäng medan det för Högsbo bara är 5 spelare som gör poäng. I den här perioden är det Aquira Decosta som leder laget med sina 12 poäng och Alvik leder nu med 60-33. 

Efter paus fortsätter Alvik att trycka på och visa otrolig kämpaglöd och vilja. Pernilla Sörensen och Kyah Proctor gör 8 respektive 9 poäng i perioden som ger Alvik en ledning med 84-50. 

I fjärde perioden har Högsbos Hanna Halilovic bestämt sig för att det inte ska vara så lätt för Alvik och startar med att sätta 3 snabba treor men Alviks ledning är 31 poäng. Högsbos uppförsbacke är lite för brant och Alvik kan ta en bekväm seger mot Högsbo denna lördagseftermiddag. Alvik leddes i fjärde perioden av Karoline Lundin som fick i 9 poäng. 

Med tanke på att Alvik spelat tre matcher på en vecka, med två förlängningsperioder så krämar laget verkligen ur det sista för en rafflande seger mot Högsbo Basket. 

Coach Mady Mahdy beskriver matchen och veckan så här: 
Det är inte lätt att spela tre matcher på en vecka men vi klarade uppdraget och utmaningen. Alla var taggade igår och kom ut aggressivt som vi pratade om innan. Vi satte högt tryck på Högsbo, sprang golvet bra med bra passningstaktik och högprocentigt skytte. Vi kan dock bli bättre i försvaret men det var en godkänd insats. Nu är fokus på Mark borta som vanligtvis är en tuff match, men vi har skönt nog tid att dels återhämta oss samt förbereda oss inför den tuffa kampen. 

Sofies Lista: 

  1. Pernilla Sörensens skytte, magiskt 
  2. Bredden i laget där alla som spelar bidrar på ett eller annat sätt 
  3. Alla spelare växer hela tiden med sina uppgifter och hittar varandra mer och mer 
  4. Kyahs 12 assists, det är otroligt många 
  5. Aquira tar 18!!! Returer, vart ska det här sluta? 

GO ALVIK!!

Rulla till toppen