HU17/19 – Rapport efter USM omgång 1

I helgen (11/11-13/11-2022) så spelades HU17 och HU19, USM kvalomgång 1 i Södertälje. Alvik hade en mycket fin helg, där spelet stämde långt bättre än förväntat för båda lagen.

Alvik har i år ett koncept där våra spelare i gymnasieåldern får utmanas efter kunskap och intresse. Målet med detta är att alla spelare ska få maximalt roligt och utvecklande. Under USM så har klubben bestämt att spelare först och främst representerar sin egen åldersgrupp, vilket i praktiken innebär att spelare inte alltid spelar tillsammans med sina lagkamrater från seriespelet. Alla spelare är fantastiskt positiva till att spela USM, och det ger en extra kick att spela tillsammans med de lagkamrater eller skolkompisar som man växt upp med.

– Vi vill ge alla våra spelare i gymnasieåldern de bästa möjligheter för att kunna spela och träna med föreningens seniora representationslag. Både på dam- och herrsidan är konkurrensen hård, varför inte alla får plats att tillhöra dessa träningsgrupper, säger Sportchef Mikael Wester. Men det som är extra viktigt för oss, är att ge de spelare som inte lyckas ta en plats i herr eller damtrupp, en så bra utbildning som möjligt. Det kan skilja många år i fysisk mognad i dessa åldrar, varför det inte blir rättvist att tro att alla ska ha lika stor chans att spela mot vuxna i denna känsliga ålder. I USM samlar vi ihop de gamla gängen, och lirar vilket alltid är väldigt roligt, fortsätter Mikael.

Resultatet under helgen blev nästan identiskt för HU19 och H17. HU19 mötte i första matchen ett Södertälje där AIK-fostrade seniorlandslagsmannen William Kermoury för ovanlighetens skull spelade med SBBKs ungdomslag. William va fantastisk, stod för 49 poäng, och ett oräkneligt antal assist, och matchen slutade med en knapp seger för SBBK efter ett avgörande i slutminuten. I matcherna mot Umeå och Kvarnby så blev det storsegrar, där de tillresta supporters fick uppleva en kavalkad av fantastiska dunkar. SBBK, Göteborg och Viby stod för motståndet i U17, och matcherna blev nästan en repris på U19. SBBK blev lite för tuffa på hemmaplan, medan matcherna mot Göteborg och Viby blev bekväma segrar med stora inslag av bra och underhållande spel. Alvik Basket fick tag på U17s välrakade coach Erik Holm, direkt efter slutsignalen i sista matchen.

– Det va längesedan som killarna spelade ihop som ett lag, så på det stora hela är jag väldigt nöjd med helgen, säger Erik Holm. Det är ingen nackdel för oss om vi får spela en extra omgång i USM, tvärtom tror jag att det är positivt så att vi får en extra chans att spela ihop gänget, fortsätter Erik.

Båda lagen vill tacka alla nedresta supporters som gav laget extra energi när det behövdes som mest. Vi har goda förhoppningar om att båda lagen kommer ta sig väldigt långt i USM denna säsong.

Rulla till toppen